RSS

Uudised

2022. aasta parimad Eesti joogid
2022. aasta parimad Eesti joogid
Eesti parima joogi konkursilt noppis Liviko kuldseid kategooriavõite ja auväärseid hõbemärke. Kulla tõid koju brändilik Petite Pomme apple spirit, alkoholivaba aperitiiv Corsaro Aperitivo ja Liviko distributsiooniportfelli kuuluv kodumaine Haage Haanja looduslik mineraalvesi. Viru Valge Juubeliviin ja Vana Tallinn Toffee Caramel pälvisid parimate jookide konkursil esinduslikud hõbemärgid.
Vein ja toit- maitsete sobitamine
Vein ja toit- maitsete sobitamine
Toidu ja veini sobitamiseks on kaks peamist moodust – sarnaste aroomide ja maitsete otsimine või siis vastandamine. Esimest moodust kasutatakse rohkem – happelise toidu juurde happeline vein. Traditsiooniliselt juuakse Saksamaal rasvaste vorstikeste ja hapukapsa kõrvale happelist valget veini. Veini hape tasakaalustub happega kapsast ning lisaks aitab hävitada vorstikeste rasvasust.
Crafter’s – põhjamaine džinnikolmik
Crafter’s – põhjamaine džinnikolmik
Põhjamaised taimed, eristuvad maitsed, taimepõhine destilleerimine – need on vaid mõned märksõnad, mis auhinnatud Crafter’s premium-džinne iseloomustavad. Lisaks traditsioonilistele džinni komponentidele, milleks on kadakamarjad, koriander, apelsinikoor ja sidrunikoor, leiab igast Crafter’sist põhjamaised maitsed, mille hulgas on vähemalt ühe taime õied. Igahaljaste taimedega Crafter’s Wild Forest džinni valisime kanarbiku õied, mis ei anna džinnile sugugi lillelist maitset, vaid hoopiski samblast sügavust ja mesisemat nooti,“ räägib Liviko joogiarhitekt Hanna Kaur.
Chambord- kuningate liköör
Chambord- kuningate liköör
Prantsuse vaarikalikööri Chambord loomisel ammutati inspiratsiooni 17. sajandi Loire piirkonna likööridest, mida olla uhkusega esitletud päikesekuningas Louis XIV visiidil Chateau de Chambordi. Rõhutamaks Chambordi kuninglikku algupära on pudel disainitud meenutama keskaegset valitsejaõuna. Liköör sobib nautimiseks puhtalt või mitmete klassikaliste kokteilide koostisosana. Kõige kuninglikum on neist ehk Kir Impérial – kokteil Chambordist ja šampanjast.
Crafter’s Wild Forest – metsikult põhjamaine maitserännak
Crafter’s Wild Forest – metsikult põhjamaine maitserännak

Kuidas valmis jõulise maitseprofiiliga Crafter’s Wild Forest premium-džinn? Miks on see džinn kangem kui teised? Kuidas igihaljad taimed talve üle elavad? Sellest ja paljust muust rääkisime Liviko joogiarhitekti Hanna Kauriga.

 „Crafter’s Wild Forest eristuva karakteri ja maitseprofiiliga džinn on mõeldud neile, kes ootavad tugevamat ja jõulisemat maitset. Oleme selleks valinud läbinisti põhjamaised igihalja metsa maitsed ja andnud sellele džinnile ka 47 kraadi kangust,“ sõnab joogiarhitekt Hanna Kaur.

„Eneseteadliku ja julge brändina ei joondu Crafter's trendide järgi, vaid keskendub oma identiteedile ja arengule, pakkudes uudseid meelelisi naudinguid ja samas ka inimesi inspireerides,“ lisab joogiarhitekt.

 

Kõik sai alguse igihaljast mustikast

Uue džinni sisukontseptsiooni luues tekkis joogiarhitektil mõte teha põhjamaist mezcal’i iseloomuga jooki, millel oleks suitsune nüanss. Agaavi keemiliste koostisosade ühenditeks lahti võtmiseks töötas Hanna läbi hulga teadusartikleid. „Seejärel vaatasin Livikos läbi aegade koostatud taimede kaarte ja uurisin põhjalikult Eesti taimi. Ma ei otsinud maitsesarnasust agaaviga, vaid soovisin leida taimi, mis sisaldaks sellega sarnaseid keemilisi ühendeid, et saada agaaviga sarnane efekt,“ räägib Hanna.

Suitsusus oli küll üks esimesi mõtteid, kuid taimede valikul sai kõik alguse hoopis igihaljast mustikataimest. „Mustikataimi analüüsisin ja võtsin laboris juppideks juba siis, kui Crafter’s Aromatic Flower džinni maitseid otsisime. Tol ajal ei tekkinud seda heureka hetke, et võtta sihikule ka teised igihaljad taimed,“ meenutab Hanna.

 

Võimas ja müstiline okaspuumets

„Varakevadine mustikavõrse oli esimene, mille tahtsin uude džinni sisse panna. Sellest tuligi idee, et võtaks igihaljaid taimi veel juurde. Meie külmas ja karges kliimas on erilise väega taimed, mis kestavad aasta ringi ja neil on oma lugu rääkida 365 päeva aastas. Nii tulidki retsepti võimsad männid, kuused ja kadakad – kõik meie regiooni okaspuud, mida on võimalik kasutada,“ lisab Hanna.

„Kadakamarjadest valime Crafter’s Wild Forest džinni värske profiiliga marjad. Männi sügav vaigusus tuleb kevadistest mahlastest männivõrsetest. Samas kuusest otsime just okkaseid noote ja selleks oleme džinni valinud küpsed kuuseokkad,“ räägib joogiarhitekt.

Inspiratsiooniks on olnud põhjaranniku karmide meretuulte käes tahutud mets – see annab taimedele lisajõu ja sügavuse. Rannikualade tuuleiilid ei hellita loodust.

„Okaspuude kõrvale otsisin midagi erilist ja õrnemat, ent samamuti igihaljast – nii lisasin retsepti ilusad ja väikesed kanarbikuõied, mida olin eksperimentaallaboris varem destilleerinud. Kanarbiku väikeste helelillade õite ilu ei anna džinnile lillelist maitset, vaid lisab samblase sügavuse ja mesise noodi,“ sõnab Hanna.

„Koos männivõrsetega loob kanarbik magusa, sügava ja kauakestva järelmaitse. Kanarbiku ülesanne on muuta Crafter’s Wild Forest džinni jõuline maitse mitmekülgsemaks,“ selgitab toidutehnoloogi haridusega joogiarhitekt džinni maitseprofiili loomist.

Tulles tagasi algse idee juurde luua suitsuse noodiga džinn – selleks valis Liviko pärast pikki otsinguid kadakaplangul suitsutatud meresoola. „See meresool saab oma ümara suitsuse maitse kadakapuidult, mida põletatakse. Nii saab džinn lisaks traditsioonilisele kadakamarjale veel lisaks ka põleva kadakapuidu suitsususe iseloomulikud noodid,“ räägib joogiarhitekt.

 

Erakordne maitsepalett

„Crafter’s Wild Forest džinni maitses avaldub esimesena kuusk – just see tuttav jõulupuule iseloomulik noot. Seejärel avaneb džinni keha: mustikas ja magusapoolsed vürtsid – muskaatpähkel, ingverijuur ja iirisejuur, kuid need ei domineeri, vaid annavad joogile komplektsuse. Soolakust tunneb samuti kohe eesmaitses, selle ülesanne on tasakaalustada ja mahendada teravamaid noote. Suitsusus ei tõuse kohe esile, vaid seda on tunda alles järelmaitses. Samuti kannab järelmaitset mesine noot koos jõulisema männivaiguga, lisaks on tunda suitsu-tõrva puudutust,“ kirjeldab Hanna džinni, mis sai valmis 27. retseptikatsetuse juures.

„Igihaljad taimed pakatavad rikkalikest eeterlikest õlidest – need aitavadki taimel aastaringi vastu pidada, sõltumata paukuvast pakasest või lõõmavast päikesest. Sellisest vastupidavusest unistab meist igaüks,“ sõnab Hanna. Kuna Crafter’s Wild Forest džinnile annavad iseloomu eeterlikest õlidest tulvil igihaljad taimed, on džinn kangem, et põhjamaised maitsed avalduda saaksid.

Metaxa Twelve võistlus
Metaxa Twelve võistlus
Tegusad kokteilimeistrid, kutsume osalema METAXA TWELVE Eesti kokteilivõistlusele 12. septembril 2022. Peaauhinnaks on reis kahele Kreekas, et võistelda Ateenas 8-9. novembril 2022 globaalsel Metaxa Twelve finaalvõistlusel Athens Bar Show`l. Eesti võistluse finaalis on auhinnaraha 1000€. Looge täiuslik aperitiiv, kokteil mis avab enne õhtusööki maitsemeeled, kasutades METAXA 12* põhijoogina. Tõesta jätkusuutlikkust – vähenda – taaskasuta – taaskasutuse ideed koostisainete, kokteilide segamise ja baaris töötamise osas.
Crafter’s London Dry käsitöödžinn pärjati kõrgeima Masters medaliga
Crafter’s London Dry käsitöödžinn pärjati kõrgeima Masters medaliga
Mainekal konkursil Global Gin Masters 2022 tunnustas rahvusvaheline žürii Eesti käsitöödžinni Crafter’s London Dry Gin kõige kõrgema tunnustuse – Masters medaliga. Samuti käsitööna valmiv Crafter’s Aromatic Flower Gin pälvis samal konkursil kuldmedali ultra premium džinnide kategoorias.
Crafter’s Wild Forest – metsikult põhjamaine
Crafter’s Wild Forest – metsikult põhjamaine
Liviko džinnimeistrid tegid seda taas! Läbinisti põhjamaised igihalja metsa maitsed said kokku Crafter’s Wild Forest käsitöödžinnis, mis sai värskelt villitud ilusasse rohelisse pudelisse. Maitselt põhjamaine, loomult roheline. Crafter’s Wild Forest Gin on Eesti müütiliste igihaljaste metsade džinn. Sügistuultest sasitud rannamännik, udulooris sammaldunud iidne kivikülv, pilvepiiri puudutav metsatukk ja lugusid vestvad rannakülade kalurid omi paate tõrvamas. See on stseen, kus on meie Wild Forest džinni juured. Rohelise metsa maitsed, otsekoheselt. Ühesõnaga – metsik.
Tule püsikliendiks
Tule püsikliendiks

Kuidas hakata püsikliendiks?

Liviko e-poe püsikliendiks saate registeerida läbi e-poe keskkonna. Vali registreeri, täida nõutud andmed ning määra ja kinnita parool. Hoia oma paroolid turvalises kohas.

 

Miks hakata püsikliendiks?

Püsikliendina naudid Liviko e-poe püsikliendi eelised:

  • Saad ostudelt 15% soodustust v.a kampaaniatooted.
  • Liitudes ka uudiskirjaga, saad lisasoodustusi ja kutseid erinevatele üritustele.
  • Püsikliendina on ostu sooritamine kiirem ja sul on võimalik alati näha oma ostu ajalugu.
  • Püsikliendiks liitumine on tasuta ja sellega ei kaasne kohustusi.
Haapsalu Veinipäevade parim punavein- Zensa Primitivo Organic
Haapsalu Veinipäevade parim punavein- Zensa Primitivo Organic
Haapsalu Itaalia veinipidu on alguse saanud soovist tutvustada Haapsalu sõpruslinna Greve in Chiantit Itaalias. Veinipeol pakuvad veine Eesti veinide maaletoojad ja ka nende Itaalia partnerid. Toimub veinikonkurss, kus valivad veinipeo külalised välja Haapsalu publiku lemmik Itaalia punase veini, valge veini ja Prosecco. Sel aastal osutus publiku lemmik punaveiniks Nautimuse lillat orgaanilise veini märki kandev Zensa Primitivo Organic!