Viimasel kümnendil räägitakse palju orgaanilistest, biodünaamilistest ja naturaalsetest veinidest ja küsimusi selles vallas on palju. Mis on orgaanilise ja biodünaamilise veini vahe? Kas orgaanilise veini puhul ei kasutata sulfiteid? Milline on vegan vein?
Meie sommeljee Urvo Ugandi räägib Nautimuse 3 minuti veiniklubis lähemalt mis on šampanja, kus ja mis meetodil seda valmistatakse ning mis teeb selle vahuveini maailmas nii kuulsaks ja väljapeetuks. Vaata videot ja saa rohkem teada šampanjade tootmise ja ajaloo kohta.
Toidu ja veini sobitamiseks on kaks peamist moodust – sarnaste aroomide ja maitsete otsimine või siis vastandamine. Esimest moodust kasutatakse rohkem – happelise toidu juurde happeline vein. Traditsiooniliselt juuakse Saksamaal rasvaste vorstikeste ja hapukapsa kõrvale happelist valget veini. Veini hape tasakaalustub happega kapsast ning lisaks aitab hävitada vorstikeste rasvasust.
Liviko sortimenti on lisandunud uus veinimaja Ungarist. Danubiana on üks suurimatest Ungari veinitootjatest ja eksportijatest. Veinimaja omab kahte veinitehast ja teeb koostööd 400 viinamarjakasvatajaga. Kõik Dunavari veinid on saanud endale ka Nautimuse märgistuse.
Champagne Lanson on Briti kuningapere ametlik šampanjaga varustaja (The Royal Warrant) enam kui 120 aastat ning Wimbledoni tenniseturniiri peamine partner üle 45 aasta. Ühe vanima Champagne piirkonna veinimaja rajas 1760. aastal Reimisi kohtunik François Delamotte. Tema poeg, Nicholas-Louis, kes oli ka Malta ordu rüütel, võttis partneriks Jean-Baptiste Lanson´i ja hakkas 1798. a. kasutama kasutama Malta risti Champagne Lansoni logona.
Singapore World Spirits Competition tunnustas Crafter’s džinne lausa kolme medaliga. Rahvusvaheline konkurss Singapore World Spirits Competition (SWSC) tunnustas värvi muutvat Crafter’s Aromatic Flower džinni kahekordse kuldmedaliga. Igihaljas ja jõulise karakteriga Crafter’s Wild Forest džinn pälvis hõbemedali ja klassikaline Crafter’s London Dry pronksmedali.
Klaas vett alkohoolse joogi kõrval on osa joogikultuurist. Liviko on Alkoholitootjate ja Maaletoojate Liidu algatatud kampaania „Kui võtad, võta vett vahele!“ koostööpartner vastutustundliku alkoholikultuuri edendamisel. Teavituskampaania kutsub inimesi üles jooma klaasi vett iga joodud alkoholiklaasi kohta. Vee joomine aitab taastada organismile vajaliku vedelikutaseme ning tagab parema enesetunde.
Vana Tallinna tootesarja on lisandunud uus maitse- Vana Tallinn Coffee Espresso. Vana Tallinn Coffee Espresso on kohvimaitseline liköör, mis on loodud Jamaika rummist ning käsitööna valmistatud vanilli-, kaneeli- ja aromaatsete kohviubade tõmmistest. Vana Tallinn Coffee Espresso likööri hõrgus aroomis annab tooni itaaliapärane espresso koos rikkaliku rummi ja magusate vürtsidega.
Corsaro Aperitivo on mõeldud kõigile, kes soovivad nautida laia valikut mõnusaid kokteile, kuid teha seda kas alkoholivabal kujul või madala alkoholi sisaldusega. Corsaro alkoholivaba jook pakub sama erilist maitseelamust, kui tuntud klassikalised kokteilid.
Põhjamaiselt igihaljas Crafter’s Wild Forest džinn valiti Eesti parima toiduaine konkursil kõige paremaks alkohoolseks joogiks. Liviko portfellist märgiti alkoholivabade jookide kategoorias ära ka Corsaro Aperitivo, mis on esimene Eestis valmistatud alkoholivaba aperitiiv.