Suvel muutub veinimaailm alati vabamaks ja loominguliselt eksperimenteerivaks. Struktuursed punaveinid teevad ruumi värske ja elava karakteriga valgetele-roosadele veinidele ning vahuveinidele ja punaste veinide puhul eelistatakse üldiselt veidi madalama alkoholisisaldusega kergema iseloomuga lihtsalt joodavaid punaveine.
Vahuveinid ning vahuveinidest kokteilid on suvel alati populaarsed, aga seekord me nendel ei peatu. Alljärgnev on kiire üleva...
Kaasaegne tehnoloogia pakub veini pakendamiseks laia valiku erineva kuju ja mahuga anumaid, alates klassikalisest klaaspudelist saviamfora ning moodsa BIBini (lühend inglise keelest: bag-in-box). Kõiki neid kasutatakse erineva maitse ja värviga veinide pakendamiseks. Aga kas peaks eelistama kuiva punast veini pudelis või valget magusat veini BIBis? Siin võib järgida keskaegse Itaalia filosoofi Niccolo Machiavelli väljendit: “Eesmärk pühitseb abin...
Mõiste Crémant pärineb Prantsusmaalt ja võeti laiemalt kasutusele 1970ndate aastate lõpus, kui Euroopa Liit keelas méthode champenoise väljendi kasutamise väljaspool Prantsusmaa Champagne piirkonda. Termin oli kasutusel Prantsusmaa ning Luksemburgi kvaliteetsete vahuveinide puhul ja mõned šampanjatootjad laiendasid väljendit ka veidi madalama CO2 sisaldusega šampanjadele – fine mousse crémant, mida kaasajal enam ei kasutata. Hispaania vahuveinito...