Lisainfo
Välimuselt peene mullijoaga, keskmise intensiivsusega kahvatu kollane.
Aroom on keskmise intensiivsusega, värskelt puuviljane ja veidi floraalne, kus tunda heledaid luuvilju, värskeid tsitrusvilju ja kollaseid õunu. Aroomilõppu lisandub veidi röstitud saia noote.
Maitse on kuiv, kerge, kreemja vahususe ja keskmise intensiivsusega puuviljaselt elav. Tunda veidi kriidist mineraalsust koos heledate luuviljade, aprikooside, küpsete õunte ja värskete tsitrusviljadega. Keskmise pikkusega puuviljases järelmaitses on tunda veidi röstitud võisaia koos kergelt röstitud päevalilleseemnetega.
Baasvein kääritatakse roostevabast terasest vaatides 18 oC kraadi juures, teine fermentatsioon ja autolüüs traditsioonilisel meetodil pudelis kestab 12 kuud.
Maison André Delrome ajalugu saab alguse Burgundias, Côte Chalonnaise piirkonnas 1942. aastal, kui Rully külla naasis II Maailmasõjas rindel haavata saanud André Delorme ning otsustas rajada oma veinimaja. Peale sõda laiendati marjakasvatust Givry, Mercurey, Bouzeron ja Montagny külade ümbruses ja tänapäeval omab Delorme veinimaja Burgundias 116ha viinamarjaistandusi. Maison André Delorme oli üks esimesi, kes hakkas Champagne eeskujul tegema Crémant de Bourgogne vahuveini. 2005. aastal ostis valduse Piffaut perekonnd ja André Delorme kaubamärk kuulub Famille Piffaut Vins & Domaines gruppi.
Tarbimissoovitus
Sobib aperitiiviks, kalast ning karploomadest valmistatud eelroogade ja suupistetega. Samuti tähtpäevadele kingituseks ja seltskonnaveiniks.
Toote koduleht
http://www.andre-delorme.com