2022. aasta parimad Eesti joogid

2022. aasta parimad Eesti joogid

Eesti parima joogi konkursilt noppis Liviko kuldseid kategooriavõite ja auväärseid hõbemärke. Kulla tõid koju brändilik Petite Pomme apple spirit, alkoholivaba aperitiiv Corsaro Aperitivo ja Liviko distributsiooniportfelli kuuluv kodumaine Haage Haanja looduslik mineraalvesi. Viru Valge Juubeliviin ja Vana Tallinn Toffee Caramel pälvisid parimate jookide konkursil esinduslikud hõbemärgid.

 

Eesti esimene alkoholivaba aperitiiv Corsaro Aperitivo valiti parimaks alkoholivabaks joogiks alkoholivabade destillaatide, segujookide ja terviseshottide kategoorias. Liviko meistrikojas valmivat Corsaro Aperitivot iseloomustavad pihlaka- ja jõhvikamahla ning vürtsidest tõmmiste magusad ja mõrkjad maitsed.

 

Parima puuvilja- ja marjanapsi esikoha pälvis Liviko Petite Pomme apple spirit. Selle brändiliku joogi puuviljast maitset täiendavad magusad vürtsid. Vaskse helgiga kuldkollase digestiivi aroomis on tunda küpseid kollaseid õunu.

 

Vee ja maitsestatud vee kategoorias valiti parimaks joogiks Haage Haanja looduslik mineraalvesi, mis kuulub maailma juhtivate brändide kõrval Liviko distributsiooniportfelli. Lisaks valiti Haage Haanja vesi saabuva sauna-aasta puhul ka üheks parimaks saunajoogiks.

 

Viru Valge Juubeliviina tunnustati hõbemärgiga parimate viinade kategoorias. Karamellist likööri Vana Tallinn Toffee Caramel tunnustati hõbemärgiga parima likööri ja nalivka kategoorias.

 

Parim Eesti Jook 2022 konkursil osales 156 jooki 33-lt ettevõttelt. Pimedegustatsioonil hindasid jooke Eesti tunnustatud sommeljeed, baarmenid, ajakirjanikud ja teised oma valdkonna eksperdid. Ükski tootja degusteerimisel ja hindamisel ei osalenud.

Kirjuta kommentaar
Close