Lisainfo
Väike, kõigest 11ha suurune valdus on rajatud 1956. aastal, Trieri linna lähistel, Serrig´i külas Saari jõe kaldal, kui Ida-Saksamaalt, Brandenburgi piirkonnast sõja eest põgenenud Eberti perekond ostis II Maailmasõja ajal sööti jäänud marjaistandused koos väikse mõisahoonega. Tänapäeval juhib Schloss Saarsteini valdust Christian Ebert, kasvatades järskudel Saari jõe kiltkivistel kaldaterrassidel viinamarju järgides põhimõtet: “Iga viinapuu peab nägema jõge.“
Välimuselt madala intensiivsusega roheka alatooniga kahvatukollane.
Aroom on mineraalselt tsitruseline, ränikivine ja floraalselt puuviljane. Tunda virsikuid, küpseid kollaseid ploome, laimi ja sidrunit, valgeid lilli, pärna-ja õunapuuõisi koos mineraalsete värskete tsitrusviljadega.
Maitse on kerge, poolmagus, tsitruseliselt elav ja puuviljaselt mahlane. Tunda üleküpsenud heledaid luuvilju, valgeid sõstraid, aprikoose, küpseid tsitruseid ja erksat torkivat mineraalsust. Järelmaitse on pikk ja tsitruseliselt-ingveriselt puuviljane.
Viinamarjad on korjatud käsitsi optimaalses küpsusastmes Saari jõe kiltkivistelt terrassidelt, vein kääritatakse roostevabast terasest vaadis ja ei arene tammevaadis.
Tarbimissoovitus
Värsked kalast valmistatud eelroad, mereannid, koorikloomad, sushi, sashimi, vürtsikamate oriendi köögi toitudega, samuti ka igapäevaseks seltskonnaveiniks.