Lisainfo
Kõrgelt hinnatud Alsace piirkonna tootja, kes teeb veini enda 28ha valduses olevate veiniaedade marjadest. Vanimad aiad pärinevad juba 9. sajandist ja 1612. aastal rajasid veiniaedade naabrusesse kaputsiini mungad kloostri. Veinimaja nimi viitab ojale, mis jookseb läbi kunagise kloostri, nüüdse monopol seisuses veiniaia - Clos des Capucins. Peale Prantsuse revolutsiooni valdus natsionaliseeriti ja selle ostis riigioksjonilt Faller perekond, kelle omanduses on veinimaja ka tänapäeval.
2005. aastast orgaanilise ja bio-dünaamilise sertifikaadiga veinitootja.
Värvilt keskmisest intensiivsem, kuldse helgiga säravkollane.
Aroomis on intensiivne, puuviljaselt floraalne ja parfüümne. Tunda mett, üleküpsenud magusaid tsitrusvilju, kuivatatud aprikoose ja apelsinimarmelaadi, kumkvaati, roosiõli, ingverit, magusaid troopilisi puuvilju, litšit, mangot ja kuivatatud tsitruskoore eeterlike õlisid koos ingveri, muskaatpähkli ja kardemoniga.
Maitse on täidlaselt magus ja üleküpsenud, mesiste troopiliste puuviljade karakteriga. Tunda karamelliseeritud tsitrusvilju, meekärge, apelsinimarmelaadi, mangot ja ahjuõunu koos kardemoni ja ingveriga. Järelmaitse on pikk ja ülevoolavalt puuviljane.
Marjad pärinevad 300-400m kõrgusel merepinnast asuva savilubjase pinnasega Mambourg Grand Cru veiniaiast ja hiliskorje marju on kaetud botrytis väärishallitusega. Vein käärib metsiku pärmiga vanades neutraalsetes tammevaatides ja areneb pärmisademel 16 kuud peale käärimise lõppemist.
Tarbimissoovitus
dessertvein sobib iseseisvalt digestiiviks, hanemaksapasteediga (paté de foie gras), pikantsed pestud kestaga juustud või hallitusjuustud
Toote koduleht
http://www.domaineweinbach.com