Lisainfo
Kõrgelt hinnatud Alsace piirkonna tootja, kes teeb veini enda 28ha valduses olevate veiniaedade marjadest. Vanimad aiad pärinevad juba 9. sajandist ja 1612. aastal rajasid veiniaedade naabrusesse kaputsiini mungad kloostri. Veinimaja nimi viitab ojale, mis jookseb läbi kunagise kloostri, nüüdse monopol seisuses veiniaia - Clos des Capucins. Peale Prantsuse revolutsiooni valdus natsionaliseeriti ja selle ostis riigioksjonilt Faller perekond, kelle omanduses on veinimaja ka tänapäeval.
2005. aastast orgaanilise ja bio-dünaamilise sertifikaadiga veinitootja.
Värvilt keskmisest intensiivsem, kuldse helgiga säravkollane.
Aroomis on intensiivselt floraalne ja veidi parfüümne. Tunda üleküpsenud tsitrusvilju, küdooniat, kumkvaati, roosiõli, ingverit, magusaid troopilisi puuvilju, litšit, mangot ja kuivatatud tsitruskoore eeterlike õlisid koos muskaatpähkli ja kardemoniga.
Maitse on poolkuiv, keskmisest täidlasem ja tugeva puuviljase struktuuriga. Tunda troopilisi puuvilju, mangot ja küpseid kollaseid õunu ja magusaid tsitrusvilju koos vürtsköömnete ja ingveriga. Järelmaitse on pikk, puuviljane ja ürdiselt tsitruseline.
Viinamarjadest on korjatud 300-400m kõrgusel merepinnast asuva savilubjase pinnasega Furstentum Grand Cru veiniaiast. Vein kääritatakse metsiku pärmiga vanades suurtes neutraalsetes tammevaatides ja küpseb samades vaatides pärmisademel 10 kuud peale käärimise lõppemist.
Tarbimissoovitus
Vürtsikad toidud, India ja Maroko köök, hanemaksapasteet (paté de foie gras), karriroad, täidlased ja tugevamaitselised vürtsikad kastmed, pikantsed pestud kestaga juustud või hallitusjuustud.
Toote koduleht
http://www.domaineweinbach.com