Lisainfo
Mõisa ajalugu ulatub 16. sajandisse kui mõisa tunti “Chibaley” nime all, kes oli valduse esimene dokumenteeritud omanik. Arvatakse, et mõisa tänane nimi Chevalier tuleneb Chibaley nimest. 1865. aastal ostis mõisa Jean Richard, kes taastas juuretäi tõttu hävinenud viinapuuaiad koos veinimõisa mainega. 1900.aastal sai mõisa omanikuks Jean Richardi väimees Gabriel Beaumartin, ning pärast viimase surma 1942.aastal omandas valduse kunagise omaniku Jean Richardi pojapoeg. 1948. aastal päris mõisa tema poeg Claude Richard. 1983.aastal müüdi valdus perekond Bernard’ile, kes on mõisa omanik tänapäevani. Domaine de Chevalier on 80ha suurune valdus, kus kasvatatakse 55ha tumeda kestaga marju ja 5ha heledaid viinamarju. Kuulub 1953. ja 1959. aastal loodud Graves'i veini klassifikatsioonis nii punase ja valge veini Crus Classés nimekirja.
Mõisa 2.vein L´Esprit de Chevalier.
Värvuselt keskmise intensiivsusega kuldkollane.
Aroom on keskmise intensiivsusega, arenev ja veidi floraalselt puuviljane. Tunda üleküpsenud kollaseid õunu, pirne, kuivatatud heledaid luuvilju, troopilisi puuvilju koos küpsete tsitrusviljadega. Lisaks kuivatatud ürte ja heina ning magusaid pagarivürtse.
Maitse on kuiv, keskmise täidlusega ja puuviljaselt delikaatne. Tunda kollaseid troopilisi puuvilju, melonit, ananassi, tsitrusvilju ja küpseid aprikoose koos kuivatatud ürtide, lavendli ja kondiitrivürtsidega. Järelmaitse pikk, arenev ja mitmekihiliselt puuviljane.
Vein kääritatakse marjasortidest eraldi madalal temperatuuril suurtes prantsuse tamme vaatides, segatakse ning vein areneb 18 kuud väikestes prantsuse tamme vaatides (35% uued vaadid).
Tarbimissoovitus
Grillitud koorikloomad, kooreses kastmes grillitud kala ja küpsetatud kodulinnuliha, küpsed valgehallitusjuustud.