Keskmisest täidlasem, marjaselt vürtsika iseloomuga kuiv punavein
Lisainfo
Mõisa ajalugu ulatub 16. sajandisse kui mõisa tunti “Chibaley” nime all, kes oli valduse esimene dokumenteeritud omanik. Arvatakse, et mõisa tänane nimi Chevalier tuleneb Chibaley nimest. 1865. aastal ostis mõisa Jean Richard, kes taastas juuretäi tõttu hävinenud viinapuuaiad koos veinimõisa mainega. 1900.aastal sai mõisa omanikuks Jean Richardi väimees Gabriel Beaumartin, ning pärast viimase surma 1942.aastal omandas valduse kunagise omaniku Jean Richardi pojapoeg. 1948. aastal päris mõisa tema poeg Claude Richard. 1983.aastal müüdi valdus perekond Bernard’ile, kes on mõisa omanik tänapäevani. Domaine de Chevalier on 80ha suurune valdus, kus kasvatatakse 55ha tumeda kestaga marju ja 5ha heledaid viinamarju. 2003. aastast nõustajaks önoloog Stephane Derenencourt. Mõis kuulub 1953. ja 1959. aastal loodud Graves'i veini klassifikatsioonis nii punase ja valge veini Crus Classés nimekirja. Mõisa 2.vein L´Esprit de Chevalier.
Värvuselt keskmise intensiivsusega rubiinpunane.
Aroom on keskmise intensiivsusega ja elegantselt marjane. Tunda üleküpsenud tumedaid luuvilju, üleküpsenud musti metsamarju, terapipart, magusaid pagarivürtse ja seedripuitu.
Maitse on kuiv, keskmise täidlusega ja struktuurselt marjane. Tunda küpseid mustsõstraid, põldmarju, küpseid tumedaid luuvilju koos viirukisuitsu, mõrušokolaadi, siidiste tanniinide ja magusate pagarivürtsidega. Järelmaitse pikk ja heas tasakaalus.
Vein kääritatakse suurtes prantsuse tamme vaatides ning vein areneb 18 kuud väikestes prantsuse tamme vaatides (35% uued vaadid).
Tarbimissoovitus
Grillitud veiseliha, ahjus küpsetatud lambafilee, ulukifilee, küpsed juustud.