Lisainfo
Kunagine suur jahiloss Comte Lynch kuulus 18. sajandil iiri päritolu krahv Jean-Baptiste Lynch´ile, kes oli Auleegioni ordeni kavaler ja ühtlasi ka Bordeaux linnapea. Jean-Baptiste poeg Thomas Lynch jagas valduse kaheks ja vana mõisamaja jäi Lynch Moussas kinnistule, kui uue valduse nimeks sai Château Lynch-Bages. Mõlemad mõisad kuuluvad tänapäeval Bordeaux mõisate liigituse 5éme Grand Cru Classe kategooriasse. 1919. aastal ostis mõisa Borie-Manoux veinikaupmeeste ettevõte, mis kuulub Castéja perekonnale koos Château Batailley (Pauillac) ja Château Trotte Vieille (St. Emilion) mõisatega. Tänapäeval 62ha veinistandusi, mis kaetud 75% ulatuses Cabernet Sauvignon marjasordiga.
Mõisa 2. vein - Le Hauts de Lynch-Moussas.
Värvus keskmise intensiivsusega sügav rubiinpunane.
Aroom on keskmisest intensiivsem, struktuurselt marjane veidi ürdiste nootidega. Tunda magusaid pagarivürtse, küpseid mustsõstraid, röstitud kohviube, earl grey teed, musti oliive, kuivatatud tumedaid luuvilju, mõrušokolaadi ja tubakat koos seedripuiduga.
Maitse on kuiv, keskmise täidlusega ja marjaselt küps.. Tunda musti metsamarju, küpseid tumedaid luuvilju, mustsõstraid, arooniaid, rosmariini, kakaoube ja mõrušokolaadi. Järelmaitse on pikk, ühtlaselt jõulise, marjaselt vürtsikate tanniinidega.
Vein kääritatakse termoreguleeritud roostevabast terasest vaatides ja areneb 18-20 kuud väikestes prantsuse tamme vaatides, 50% vaatidest on uued.
Tarbimissoovitus
Grillitud ja röstitud veise- ja lambalihast toidud, punaveini-marjakastmed, küpsed juustud.
Toote koduleht
http://www.lynch-moussas.com