Lisainfo
Välimus peene tiheda mullijoaga, värvilt keskmise intensiivsusega, kahvatukollane
Aroom keskmisest intensiivsem, delikaatselt mitmekihiline ja siidiselt puuviljane. Tunda valgeid lilli koos küpsete heledate luuviljade, aprikooside, valgete sõstarde, kollaste õunte, biskviidi ja värskete tsitrusviljadega.
Maitse on kuiv, mineraalselt tsitruseline ja puuviljane. Maitse arenedes tunda kollaseid küpseid puuvilju, heledaid luuvilju, aprikoosi ja küpseid tsitrusvilju koos biskviidi ja kreeka pähklitega. Järelmaitse pikk ja mineraalselt puuviljane, mida kannavad kreemja pärmisaia ja kergelt röstitud sarapuupähklite noodid.
85% viinamarjadest pärinevad Grand Cru ja 15% 1er Cru istandustest: marjad on korjatud Avize (39%), Oger (24%), Mesnil-sur-Oger (22%) Grand Cru ning Vertus (10%), Villers-Marmery & Trépail 1er Cru (5%) istandustest. Ainult esimese pressi mahlast valmistatud baasvein kääritatakse roostevabast terasest vaatides, on malolaktiliselt fermenteeritud ja areneb 8 kuud pärmisademel. Teine fermentatsioon pudelis koos autolüüsiga pärmisettel kestab 9 aastat.
Champagne Deutz & Geldermannile panid 1838. aastal aluse kaks saksa päritolu veini- kaupmeest: William Deutz ja Pierre-Hubert Geldermann. Ettevõte loodi Prantsusmaal Aÿ-s, vanimas Champagne piirkonna Grand Cru külas.. Ettevõte nimeks sai Champagne Deutz 1873. aastal, kui Réne Deutz’i õde Marié abiellus Albert Geldermanniga ja šampanjamaja muutus tänu abielule pereettevõtteks. 1993. aastal omandas šampanjamaja Rouzaud perekond, kes on ka The Louis Roederer Group omanikud. 80% marjadest pärinevad Grand Cru ja 1er Cru veiniaedadest. Isiklikke viinamarjaaedu Aÿ-s 45 hektarit.
Tarbimissoovitus
Sobib luksuslike koorikloomade, kaaviari, grillitud mereandide, röstitud punase kala, pardifilee, foie gras, sushi ja sashimi ning pehmete juustudega.
Toote koduleht
http://www.champagne-deutz.com