Lisainfo
Zenato ajalugu algab 1960. aastal, kui Sergio Zenato alustas veinivalmistamist San Benedetto di Lugana külas, Garda järve lõunakaldal. Aja jooksul laienes Zenato tegevus Valpolicella piirkonda, kus omandati Costalunga mõis Sant’Ambrogio di Valpolicella piirkonnas. Tänapäeval juhivad veinimaja tööd Sergio lapsed Alberto ja Nadia, olles laiendanud marjaistandusi 95 hektarile, millest 4ha ka Toskaanas, Bolgheri piirkonnas ning eksportides veini 65 riiki.
Välimus keskmisest intensiivsem, violetse helgiga rubiinpunane
Aroom on keskmisest intensiivsem ja marjaselt tihe. Tunda on küpseid tumedaid luuvilju, kirsse, mustikaid ja põldmarju ning kuivatatud ürte koos pagarivürtsidega.
Maitse on keskmise täidlusega ja marjaselt elav, peegeldades veini aroomi. Tunda üleküpsenud tumedaid luuvilju, musti metsamarju ja põldmarju koos veidi torkiva vürtsikusega. Järelmaitse keskmise pikkusega ja marjaselt elav.
Marjad korjatakse erinevatelt lõunavaatelistelt, 250m merepinnast kõrgemal paiknevatelt mäenõlvadelt Valpolicella piirkonnast. Vein käärib roostevabast terasest vaatides ja areneb 12 kuud väikestes, 225l suurustes tamme vaatides ning küpseb 4 kuud pudelis.
Tarbimissoovitus
sobib lihapõhiste hautiste ja pajaroogade juurde, lihapõhised pastatoidud, sealiharoad, küpsed juustud.
Toote koduleht
www.zenato.it