Lisainfo
Zenato ajalugu algab 1960. aastal, kui Sergio Zenato alustas veinivalmistamist San Benedetto di Lugana külas, Garda järve lõunakaldal. Aja jooksul laienes Zenato tegevus Valpolicella piirkonda, kus omandati Costalunga mõis Sant’Ambrogio di Valpolicella piirkonnas. Tänapäeval juhivad veinimaja tööd Sergio lapsed Alberto ja Nadia, olles laiendanud marjaistandusi 95 hektarile, millest 4ha ka Toskaanas, Bolgheri piirkonnas ning eksportides veini 65 riiki.
Välimus madala intensiivsusega, roheka varjundiga säravkollane
Aroom on keskmise intensiivsusega ja puuviljaselt elav. Tunda on küpseid kollaseid õunu, heledaid luuvilju, nektariine, melonit ja pirne koos värskete tsitrusviljadega.
Maitse on kuiv, kerge ja puuviljaselt elav, peegeldades veini aroomi. Tunda värskeid heledaid luuvilju, kollaseid õunu ja pirne koos värskete tsitrusviljadega. Järelmaitse keskmise pikkusega, tsitruseline ja puuviljaselt elav.
Veini valmistamiseks valitakse parimad viinamarjad San Benedetto istandusest, marjad korjatakse käsitsi, vein käärib roostevabast terasest vaatides ning areneb 4 – 5 kuud peale käärimist pärmisademel. Tammevaadis vein ei arene.
Tarbimissoovitus
sobib koorikloomadest suupistete ja eelroogadega, grillitud juurviljadega, ahjus küpsetatud kalaroogade juurde, värsked juustud.
Toote koduleht
www.zenato.it