Keskmise täidlusega, kuiv ja marjaselt arenenud elegantne punavein.
Lisainfo
1898. aastal avas Francesco Nicosia väikese veinipoe Sitsiilia idarannikul Etna vulkaani idanõlval asuvas Trecastagni linnakeses. Tänapäevaks on saanud väikesest veinipoest kaasaegne ja moodne veinimaja, mida juhatab Nicosia perekonna neljanda põlvkonna esindaja Carmelo Nicosia koos kahe poja Francesco ja Grazianoga.
Värvilt keskmise intensiivsusega rubiinpunane.
Aroom on arenenud, keskmise intensiivsusega ja marjaselt elav. Tunda üleküpsenud tumedaid luuvilju, kirsimoosi ja maasikamarmelaadi, küpseid vaarikaid koos kuivatatud kadakamarjade, rosmariini ja magusate kondiitrivürtsidega.
Maitse on kuiv, keskmise täidlusega, marjaselt elav ja mineraalselt vürtsikas. Maitses tunda värskeid punaseid kirsse, kibuvitsamarju ja üleküpsenud punaseid sõstraid, kuhu lisandub kuivatatud loorberi koos kadakamarjadega. Järelmaitse keskmise pikkusega mineraalselt marjane.
Viinamarjad on korjatud vanadelt viinapuudelt Etna mäe lõunapoolselt nõlvalt, Trecastagni linnakese lähedal asuva väiksema Monte Gorna lisakraatri vulkaanilistelt nõlvadelt. Vein on kääritatud madalal temperatuuril roostevabast terasvaatides, areneb 24 kuud väikestes prantsuse tamme vaatides ja küpseb 12 kuud pudelis.
Tarbimissoovitus
Lihapõhised hautised, grillitud metslinnulihast ja sealihast toidud, küpsed juustud.
Toote koduleht
http://www.cantinenicosia.it