Lisainfo
Beyerite perekond on kasvatanud Eguisheimi küla ümbruses viinamarju alates 1580. aastast. Veini hakkas tegema Emile Beyer 1867. aastal ning edasi arendas veinimaja tema poeg Léon, kes andis teatepulga 1959. aastal edasi oma pojale Léon juuniorile. Tänapäeval juhivad veinimaja Léon jun. poeg Marc Beyer ja pojapoeg Yann Beyer. Isiklikke veiniaedu 20ha, millest enamik asuvad Grand Cru staatuses külade Eichberg ja Pfersigberg nõlvadel.
Üks Alsace kuiva veinistiili esindajatest koos Hugeli ja Trimbachi veinimajadega.
Aroom on intensiivselt puuviljane, mesine ja aromaatne. Tunda meevaha, kummelit, apteegiürte, kuivatatud tsitrusvilju, ingverimett, kollaseid ahjuõunu ja apelsine-aprikoosi marmelaadi.
Maitse magus ja keskmisest täidlasem. Tunda kuivatatud heledaid luuvilju, kollaseid puuvilju, pomelot ja mõrkjaid tsitrusvilju. Lisaks vihjeid kuvatatud ürtidele. Järelmaitse pikk ja puuviljaselt tihe, kuhu lisandub veidi vürtsköömneid ja apelsinikoort.
Hiliskorje viinamarjad on pärinevad Eguisheim küla ümbritsevatel kõrgematelt mäenõlvadelt, vein kääritatakse roostevabast terasest vaatides, areneb 8 kuud betoonvaatides ja küpseb 72 kuud pudelis.
Tarbimissoovitus
Sobib iseseisvalt digestiiviks, hanemaksapasteediga (paté de foie gras), pikantsed pestud kestaga juustud või hallitusjuustud.
Toote koduleht
http://www.leonbeyer.fr