Lisainfo
Beyerite perekond on kasvatanud Eguisheimi küla ümbruses viinamarju alates 1580. aastast. Veini hakkas tegema Emile Beyer 1867. aastal ning edasi arendas veinimaja tema poeg Léon, kes andis teatepulga 1959. aastal edasi oma pojale Léon juuniorile. Tänapäeval juhivad veinimaja Léon jun. poeg Marc Beyer ja pojapoeg Yann Beyer. Isiklikke veiniaedu 20ha, millest enamik asuvad Grand Cru staatuses külade Eichberg ja Pfersigberg nõlvadel.
Üks Alsace kuiva veinistiili esindajatest koos Hugeli ja Trimbachi veinimajadega.
Peene mullijoaga, madala intensiivsusega kahvatukollane.
Aroom värske ja mineraalselt puuviljane. Tunda värskeid tsitrusvilju, veidi kriidist mineraalsust, heledaid luuvilju koos kerge saiaröstiga ning valgeid lilli.
Maitse kuiv ja kerge, mahlakas ja tsitruseliselt värske. Tunda valgeid sõstraid, veidi röstitud saia, värskeid heledaid luuvilju, õunu ja värskeid tsitruseid. Järelmaitse on keskmise pikkusega ja puuviljaselt tsitruseline.
Baasvein kääritatakse roostevabast terasest vaatides 18 oC kraadi juures, teine fermentatsioon koos autolüüsiga pudelis traditsioonilisel meetodil kestab 18 kuud.
Tarbimissoovitus
Mereandidest ja kalast eelroad, koorikloomad, linnulihast suupisted ja küpsetatud valged kalaroad.
Toote koduleht
http://www.leonbeyer.fr