Le Marque Armagnac VSOP on elegantne ja puuviljane armanjakk, mis on destilleeritud 3 x pot still meetodil ja laagerdub 4-7 aastat prantsuse Troncais tammevaatides, keskmiselt on segu 6. aasta vanune.
Lisainfo
Armanjaki valmistamiseks kasutatakse peamiselt samu heledaid viinamarjasorte, mida kasutatakse ka konjaki valmistamiseks – Folle Blanci, Ugni Blanci ja Colombardi. Viinamarjadest kääritatud veini destilleeritakse kolonn ehk Coffey meetodil. Kahekordse destillatsiooni tulemusena saadakse 52% alkoholisisaldusega jook, mis pannakse küpsema tammevaati. Armajakk on omapärane selle poolest, et destillaadile ei lisata vett, vaid tammevaadis laagerdumise tulemusena osa alkoholi lendub, mis vähendab alkoholisisaldust.
VSOP armanjak on värvuselt vaskse alatooniga merevaigukollane. Aroomis on tunda üleküpsenud ja kuivatatud puuvilju, karamelli, vaniljet, šokolaadi, vürtse, nelki ja muskaatpähklit. Maitse komplekselt täidlane, milles domineerivad kuivatatud magusad tsitrused, kuivatatud ploomid ja magusad vürtsid. Järelmaitse pikk ja tasakaalus kergelt suitsuse vürtsikuse ja röstitud pähklinoodiga.