Additional information
Veinimaja ajalugu algab 1835. aastal, kui Charles Audibert ja Philippe Delas ostsid üles Maison Junique nimelise veinikaupmehe äri Tournon-sur-Rhône linnas ja hakkasid Rhône veini müüma „Audibert et Delas“ nime all. 1924. aastal võtsid Philippe pojad Henri and Florentin äri üle, nimetasid ettevõtte ümber Delas Fréres ja ostisid esimesed veiniaiad Chateauneuf du Pape ja Hermitage aladel ning hakkasid veini müügi kõrvalt ise veini tegema. 1977. aastal ühineti nimeka Champagne Deutz šampanjamajaga. Tänapäeval omab isiklikke veiniaedu lisaks Hermitage ja Chateauneuf du Pape aladele veel Cote Rotie, Gigondas, Saint-Joseph, Crozes-Hermitage, Cornas ja Coindreu kasvualadel ning on tuntud oma üheaiaveinide poolest.
Värvilt intensiivne violetse alatooniga purpurpunane
Aroom on intensiivne ja jõuline, kus tunda üleküpsenud musti marju, musta teed ja terapipart, lisandub üleküpsenud musti metsamarju, mustsõstraid, nelki, lagritsat ja röstitud kohviube.
Maitse kuiv, täidlaselt marjane ja vürtsikas. Tunda üleküpsenud musti marju, musti oliive, mustsõstraid, kaminasuitsu ja musti ploome koos struktuurse vürtsikate tanniinidega. Järelmaitse pikk ja jõuline, kuhu lisandub kohviube, sametist marjast vürtsikust.
Viinamarjad pärinevad graniitse pinnasega Hermitage mäe nõlvadelt, korjatakse käsitsi „Le Ermite“, „Le Sabot“ ja „Les Bressandes“ veiniaedadest. Vein kääritatakse koos kestadega avatud betoonvaadis ja vein areneb kuni 16 kuud prantsuse tamme vaatides, kuni 50% vaatidest on uued vaadid.
Tips for use
Lihast valmistatud road, grillitud lambaliha ja ulukiliha, küpsed juustud
Homepage
http://www.delas.com