Keskmise täidlusega elegantne kuiv punavein sobib ahjus küpsetatud
Lisainfo
Värvilt sügav, keskmise intensiivsusega rubiinpunane
Aroom on keskmisest intensiivsem, sügav ja marjaselt elav. Tunda küpseid tumedaid metsamarju, mustikaid, põldmarju ja tumedaid kirsse koos kõõdukate pagarivürtsidega.
Maitse on kuiv, keskmisest intensiivsem ja marjaselt tiheda karakteriga, peegeldades veini aroomi. Tunda üleküpsenud tumedaid metsamarju, tumedaid kuivatatud luuvilju, kirsse, mis kombineeruvad järelmaitses mõõdukalt vürtsiste tanniinidega. Järelmaitse pikk ja sametiselt marjane-vürtsine
Viinamarjad korjatakse käsitsi Moulin-a-Vent´i küla maamärgiks kujunenud tuuleveski kõrval asuvast savisegusest graniidikruusase pinnasega lõunavaatelistest 4,9ha suurusest „Clos du Grand Carquelin“ istandusest. Osa veinist kääritatakse tervete kobaratena metsiku pärmiga roostevabast terasest vaatides ja areneb 10 kuud väikestes prantsuse tamme vaatides.
Château des Jacques veinimõisa ajalugu ulatub 17. sajandisse, kui Sornay perekond rajas mõisa koos veinikeldri ja 2ha viinamarjaistandustega Romanèche-Thorins külakeses kuulsas Moulin-à-Vent´i kasvualas. Aegade jooksul laiendas Château des Jacques valdusi marjaistanduste näol Morgon (20ha) ja Fleurie (4,5ha) külades ning 1996. aastal ostis mõisa koos 60ha laiuvate marjaistandustega Maison Louis Jadot.Tänapäeval on Maison Louis Jadot üks olulisemaid Burgundia veinitootjaid, kes teeb ka veinivaadid oma veindele ise – neile kuulub Cadus vaaditehas Burgundias. Innovatiivse ja laiahaardelise veinitootjana omab Maison Louis Jadot valduseid väljaspool Prantsusmaad: neile kuulub Résonance Vineyards marjaistandus Ameerika Ühendriikides, Oregoni osariigis.
Tarbimissoovitus
sobib ahjus küpsetatud veiseliharoogadega, grillitud sea– ja metslinnulihast toitudega, rupskite, vorstikeste ja lihapõhiste hautistega.
Toote koduleht
http://www.chateau-des-jacques.fr