Keskmisest täidlasem, marjaselt vürtsika iseloomuga kuiv punavein
Lisainfo
1705. aastal Medoci kuberneri Jean-Francois de Pontet poolt rajatud valdus on kuulsate Château Mouton Rothschild´i ja Château d'Armailhac´i naaber. Ostes kokku erinevaid Pauillaci veiniaedu ning tema järglased ostsid lisaks maad Canet külas, ja need omavahel ühendades tekkis 1781. aastal Pontet-Canet nimeline veinivaldus. 1865. aastal ostis valduse veinikaupmees Henri Herman Cruise ja 1975. a. peale võltsimisskandaali müüsid tema järglased kinnistu edasi konjakikaupmehest Tesseron perekonnale, kes on 81ha suurusekruusase pinnasega orgaaniliselt ja biodünaamiliselt majandatud mõisa omanikud siiani. Mõisa 2.vein - Hauts de Pontet Canet.
Välimuselt keskmise intensiivsusega rubiinpunane.
Aroom on keskmise intensiivsusega ja marjaselt vürtsikas. Tunda küpseid musti marju, mustsõstraid, tumedaid üleküpsenud luuvilju, seedripuitu, musta terapipart, nelki ja nahka koos pagarivürtsidega.
Maitse on kuiv, keskmise täidlusega ja marjaselt elegantne. Tunda üleküpsenud tumedaid marju, mustsõstraid ja põldmarju, magusaid vürtse, kaneeli, kakaod ning röstitud kohviube koos küpsete tumedate kirssidega. Järelmaitse pikk ja heas tasakaalus.
Vein kääritatakse suurtes betoon- ja tammevaatides ja areneb 16 kuud väikestes prantsuse tamme vaatides, 50% nendest on uued.
Tarbimissoovitus
Grillitud veiseliharoad, metslinnuliha ja ahjus küpsetatud lambaliha juurde, küpsed juustud.
Toote koduleht
http://www.pontet-canet.com