Keskmisest täidlasem, marjaselt vürtsika iseloomuga kuiv punavein
Lisainfo
Mõisa ajalugu ulatub 16. sajandisse, kui Laveau perekond alustas tol ajal 30ha suurusesse valdusesse mõisamaja ehitust. Jean Laveau kasvatas 17. sajandil valduseid 250 hektarile, millest 62ha kasvatati viinamarju. Aastate jooksul müüdi mõisa maid ja 1893. aastal müüs Laveau pere mõisa ja selleks ajaks 17ha kahanenud veiniaedadega valduse Berbudeau perele, kellelt ostis mõisa veinikaupmees Jean Nony 1934. aastal. Nony järglasetele kuulub valdus ka tänapäeval, mõisa juhib alates 2015. aastast Jean-Antoine Nony, keda konsulteerib kuulus Michel Rolland. Mõisa 2. vein - Filia de Grand Mayne.
Vein on värvilt keskmise intensiivsusega sügav rubiinpunane.
Aroom on keskmisest intensiivsem elegantselt marjane. Tunda on küpseid tumedaid metsamarju, tumedaid luuvilju, mustsõstraid, nahka, magusaid vürtse, rosmariini ja kaneeli.
Aroomilõppu lisandub seedrisuitsu ja nahka.
Maitse on kuiv, keskmisest täidlasem ja struktuurselt marjane. Tunda on üleküpsenud musti metsamarju, kuivataud musti ploome, lagritsat, mustsõstraid, kuivatatud kadakamarju ning mõrušokolaadi. Järelmaitse on pikk, elegantne ja kuivatatult marjane-täidlane.
Viinamarjad kasvavad savilubjase pinnasega mõisa lääne ja lõunavaatelistel mäenõlvadel, marjad korjatakse käsitsi, vein kääritatakse roostevabast terasest vaatides ja areneb 18 kuud väikestes prantsuse tamme vaatides, 70-80% vaatidest on uued.
Tarbimissoovitus
Röstitud ja grillitud veiseliha, lambaliha, väikeulukid, küpsed juustud.
Toote koduleht
http://www.grand-mayne.com