Lisainfo
Tänapäeval 22ha suurune Clos Fourtet, oli keskajal tuntud kui Camp Fourtet või Camfourtet, mis rajati Saint-Émilioni linna kaitsmiseks mõeldud kindlusena vanalinna peasissepääsu vastu. Sellest ajast pärit müürid ümbritsevad siiani mõisa härrastemaja, mis on ehitatud 18. sajandil, umbes samal ajal, kui sai alguse ka veinivalmistamine algas. Rulleau perekond, kelle omanduses mõis oli, muutis mõisa nime 1868. aastal Clos Fourtet'ks. Ginestet perekond ostis valduse 1919. aastal ja müüs edasi 1949. aastal veinikaupmehele Francois Lurtonile. Lurtoni perekond müüs 2001. aastal mõisa Philippe Cuvelier'le, kes on ühtlasi ka samuti Château Poujeaux'i omanik. Konsultandiks önoloog Stéphane Derenoncourt.
Värvilt keskmise intensiivsusega, sügav rubiinpunane.
Aroom on keskmisest intensiivsem ja elegantselt marjane. Tunda on küpseid tumedaid metsamarju, tumedaid luuvilju, mustsõstraid, nahka, magusaid pagarivürtse ja seedripuitu.
Maitse on kuiv, täidlane ja struktuurselt marjane. Tunda on üleküpsenud musti metsamarju, kuivataud musti ploome, lagritsat, mustsõstraid, kadakamarju ja rosmariini ning mõrušokolaadi. Järelmaitse on pikk, elegantne ja kuivatatult marjane-täidlane.
Viinamarjad korjatakse käsitsi, vein kääritatakse suurtes tamme-ja betoonist vaatides ning vein areneb 18 kuud väikestes prantsuse tamme vaatides, millest 60% on uued.
Mõisa 2. vein - La Closerie de Fourtet.
Tarbimissoovitus
Röstitud ja grillitud veiseliha, lambaliha, väikeulukid, küpsed juustud.
Toote koduleht
http://www.closfourtet.com