Keskmise täidlusega ja marjaselt vürtsika karakteriga kuiv punavein.
Lisainfo
1800. aastate alguses asus Pauillaci piirkonnas arvukalt väikseid veiniistandusi. Üks paremaid väikemõisaid kuulus Mandavy perele, millest sai hiljem Château Duhart Milon. Mõisa kõrval asus hr. Jean-Baptiste Clercile kuuluv Bordeaux' veiniistandus. Peale 1855. aasta mõisate liigitusele müüs Jean-Baptiste enne surma osa valdusest Lamena perele, kes müüs selle edasi Bordeaux notarile Jacques Mondon´le. 1877. a ostis Mondon Clerci pere osaluse ja hakkas valduse veini müüma Château Clerc Milon-Mondon nimega. Mõis vahetas veel 20. sajandil mitu korda omanike, kuni 16ha suuruse ja kehvas seisus valduse omandas 1970. aastal Baron Philippe de Rothschild, kes renoveeris mõisa ja veinikeldrid ning laiendas istandusi. Kaasajal laiuvad veiniaiad 41 hektaril ja kuulsateks naabermõisateks on Mouton Rothschild ja Lafitte Rothschild. Mõisa 2. vein – Pastourelle de Clerc Milon.
Välimuselt keskmise intensiivsusega rubiinpunane.
Aroom on keskmise intensiivsusega ja marjaselt vürtsikas. Tunda küpseid musti marju, mustsõstraid, tumedaid üleküpsenud luuvilju, seedripuitu, musta terapipart, nelki ja nahka koos pagarivürtsidega.
Maitse on kuiv, keskmise täidlusega ja marjaselt elegantne. Tunda üleküpsenud tumedaid marju, mustsõstraid ja põldmarju, magusaid vürtse, kaneeli, kakaod ning röstitud kohviube koos küpsete tumedate kirssidega. Järelmaitse pikk ja heas tasakaalus.
Marjad korjatakse ja vein kääritatakse iga sort eraldi, roostevabast terasest vaatides, segatakse, areneb 16 - 18 kuud väikestes prantsuse tamme vaatides, millest 55% on uued.
Tarbimissoovitus
Grillitud veiseliha, metslinnuliha ja ahjus küpsetatud lambaliha ja ulukihautised, küpsed juustud.
Toote koduleht
http://www.chateau-clerc-milon.com