Täidlane ja struktuurse, marjaselt tiheda karakteriga kuiv punavein
Lisainfo
Vana ja auväärse Ricasoli perekonna sugupuu ulatub Karl Suure aegadesse. Castello di Brolio mõis kuulub perekonnale 1141. aastast. Castello di Brolio on 1200ha suurune maaomand, sellest 240ha viinamarjaaedu Chianti Classico piirkonnas. 1872. a. töötas parun Bettino Ricasoli välja tänapäeval kasutusel oleva Chianti punaveini „retsepti“; 1993. aastast juhib veinimõisa Francesco Ricasoli – 32. Brolio parun. Barone Ricasoli on vanuselt maailma 4.-s ettevõte; 2.-ne veinimaailmas ning vanim Itaalia veinitootja.
Värvilt sügav, intensiivne ja violetse alatooniga rubiinpunane.
Aroom on marjaselt struktuurne ja intensiivne. Tunda musti küpseid luuvilju, veidi mineraalsust, mustsõstraid ja kakaoube koos, nelgi, lagritsa ning õhetava vürtsikusega.
Maitse on kuiv, täidlaselt marjane ja tihe. Tunda musti küpseid metsamarju, kuivatatud tumedaid luuvilju, mureleid ja musti ploome, kuvatatud kadakamarju koos terapipra ja magusate vürtsidega. Järelmaitse pikk ja marjaselt-ürdine, maitselõppu lisandub nelki, rosmariini ning kakaoube koos piprase vürtsikusega.
Viinamarjad on käsitsi korjatud ja valitud ida-lõuna vaatelisest, savi-lubjakivi pinnasega „Colledilà“ veiniaiast, vein on kääritatud lahtistes roostevabast terasest vaatides ja areneb 20 kuud 500L suurustes prantsuse tamme vaatides, millest 30% uued ja 70% teist- ja kolmandat korda kasutusel.
Tarbimissoovitus
Grillitud tugevamaitselised liharoad, röstitud lambafilee ja ulukid, küpsed juustud
Toote koduleht
http://www.baronericasoli.com