Keskmisest täidlasem ja marjase iseloomuga struktuurne kuiv punavein
Lisainfo
Zenato ajalugu algab 1960. aastal, kui Sergio Zenato alustas veinivalmistamist San Benedetto di Lugana külas, Garda järve lõunakaldal. Aja jooksul laienes Zenato tegevus Valpolicella piirkonda, kus omandati Costalunga mõis Sant’Ambrogio di Valpolicella piirkonnas. Tänapäeval juhivad veinimaja tööd Sergio lapsed Alberto ja Nadia, olles laiendanud marjaistandusi 95 hektarile, millest 4ha ka Toskaanas, Bolgheri piirkonnas ning eksportides veini 65 riiki.
Välimus keskmisest intensiivsem, violetse helgiga rubiinpunane
Aroom on keskmisest intensiivsem ja marjaselt tihe. Tunda on küpseid tumedaid luuvilju, mureleid, tumedaid metsamarju, mustikaid ja põldmarju ning kuivatatud ürte koos pagarivürtsidega.
Maitse on keskmisest täidlasem ja struktuurselt marjane-vürtsine, peegeldades veini aroomi. Tunda üleküpsenud tumedaid luuvilju, kuivatatud musti ploome, musti metsamarju ja põldmarju koos veidi torkiva vürtsikusega. Järelmaitse keskmisest pikem ja marjaselt elav koos mõõdukate tanniinide ja pagarivürtsidega.
Marjad korjatakse erinevatelt lõunavaatelistelt, 250m merepinnast kõrgemal paiknevatelt mäenõlvadelt, Valpolicella piirkonnast. Vein käärib roostevabast terasest vaatides ja hoitakse peale käärimist jaanuarini vaatides pärmisademel. Seejärel kääritatakse vein teistkordselt koos Amarone valmistamisel kasutatud marjakestadega. Peale seda areneb vein 18 kuud väikestes 225L suurustes tammevaatides ja küpseb 6 kuud pudelis.
Tarbimissoovitus
sobib tugevamaitseliste lihapõhiste hautiste ja pajaroogade juurde, BBQ ribide ja grillitud-röstitud veiselihast toitudega, küpsed juustud.
Toote koduleht
www.zenato.it