Lisainfo
Zenato ajalugu algab 1960. aastal, kui Sergio Zenato alustas veinivalmistamist San Benedetto di Lugana külas, Garda järve lõunakaldal. Aja jooksul laienes Zenato tegevus Valpolicella piirkonda, kus omandati Costalunga mõis Sant’Ambrogio di Valpolicella piirkonnas. Tänapäeval juhivad veinimaja tööd Sergio lapsed Alberto ja Nadia, olles laiendanud marjaistandusi 95 hektarile, millest 4ha ka Toskaanas, Bolgheri piirkonnas ning eksportides veini 65 riiki.
Välimus madala intensiivsusega, roheka varjundiga kahvatukollane
Aroom on keskmise intensiivsusega ja veidi lilleliselt puuviljane. Tunda on küpseid heledaid luuvilju, valgeid sõstraid ja õunu ning pirne koos värskete tsitrusviljadega.
Maitse on kuiv, kerge ja puuviljaselt elav, peegeldades veini aroomi. Tunda värskeid heledaid luuvilju, kollaseid õunu ja küpseid pirne koos värskete tsitrusviljadega. Järelmaitse keskmise pikkusega, tsitruseline ja puuviljaselt elav.
Vein käärib roostevabast terasest vaatides ning tammevaadis vein ei arene.
Tarbimissoovitus
sobib aperitiiviks, kergemate kalast eelroogade juurde, salatite suupistete ja lihtsamate pastaroogade juurde, värsked juustud.
Toote koduleht
www.zenato.it