Lisainfo
Värvus madala intensiivsusega, roheka alatooniga kahvatukollane
Aroom keskmise intensiivsusega, värske ja tsitruseline, tunda veidi valgeid lilli, küpseid tsitruseid, pirne ja värskeid heledaid luuvilju,
Maitse on kerge ja kuiv ning puuviljaselt tsitruseline. Keskmise intensiivsusega maitses on tunda nektariine, küpseid valgeid sõstraid, kollaseid õunu ja värskeid tsitrusvilju. Järelmaitse keskmise pikkusega, tsitruseliselt puuviljane ja elav.
Viinamarjad korjatakse Serra do Marão küngaste nõlvadelt, vein kääritatakse temperatuuri kontrollides roostevabast terasvaatides. Enne villimist vein filtreeritakse ja tammevaatides vein ei arene.
Quinta da Calçada on Vinho Verde üks vanimaid veinitootjaid ja on rajatud 1917. aastal vabariiklasest diplomaadi António do Lago Cerqueira poolt Amarante piirkonnas. Olles Prantsusmaal paguluses veinivalmistamist õppinud, tõi ta Vinho Verde piirkonda kaasa moodsad veinivalmistuse tehnikad, hakates kasutama vahuveinide valmistamisel traditsioonilist meetodit ning Cognaci piirkonna tavadest innustununa, hakkab arendama viinamarjadestillaate prantsuse tamme vaatides. Quinta da Calçada oli ka esimene Vinho Verde piirkonna veinitootja kes oma veine hakkas eksportima. Tänapäeval kuulub valdus koos 50ha viinamarjaistanduste ja Casa da Calçada luksushotelliga Mota perekonnale.
Arengupotentsiaal veinikeldris 1 – 3 aastat, arvestades marjade korjeaastat.
Tarbimissoovitus
Sobib värskete kalast ja karploomadest suupistetega, taimsed toidud ja värsked juustud. Hea suvine seltskonnavein.
Toote koduleht
www.calcadawines.com