See konjak on loodud peegeldama oma loojate iseloomu – harmooniline, aromaatne ja kindlasti erinev kõigest, mida Rémy Martin varem on loonud.
Lisainfo
Kolme meistri jõud: Rémy Martin Tercet
Oma oskusi ühendades lõid veinimeister, vaadimeister ja keldrimeister – Francis Nadeau, Jean-Marie Bernard ja Baptiste Loiseau – inspiratsiooni saanud Rémy Martin Tercet’i konjaki.
Tähistades põnevat käsitöökonjaki teekonda, alustas see meistrite trio Tercet konjaki viinamarjaveinide valimisest. Need on valminud Ugni Blanc viinamarjasordist tunnustatud Fine Champagne aladel – Grande Champagne’is ja Petite Champagne’is.
See on ühtlasi tõelise sõpruse sümbol; sõprade, kes ühendasid jõud loominguliseks koostööks.
See on esimene selline konjak Rémy Martini kollektsioonis pärast seda, kui 1898. aastal samalaadne konjak toodi turule ja nüüd uuesti 2010. aastal. Loiseau ütles, et Tercet tähistab “uut verstaposti maja ajaloos” ja lisas, et “järgmistel aastatel on tulemas veel uuendusi” – tasub silm peal hoida.
Kõik sai alguse siis, kui Loiseau liitus Rémy Martini majaga 2007. aastal ning avastas mitmeid eaux-de-vie’sid, mis olid “puhtad ja väljendusrikkalt puuviljased”. Ta jagas oma avastusi Bernard’i ja Nadeau’ga, et nad saaksid üheskoos luua uue konjaki, mis “erineb veidi tonaalsuselt” klassikalistest Rémy Martini konjakite omadustest.
Projekt kestis kümme aastat. See viidi läbi vaid mõne valitud Prantsuse tammevaadiga, millest igaüks mahutas 350 liitrit. Need reserveeriti 2009. aasta saagist saadud eaux-de-vie e. eluvee jaoks. Erinevalt paljudest suurematest konjakimajadest destilleerib Rémy Martin oma konjakeid endiselt koos setetega väikestes vaskkateldes. “Me pidime protsessi lõpuni viima,” selgitas Loiseau. “Oluline oli leida parimad vaadid ja õige uue puidu suhe, et tuua esile selle puhta eaux-de-vie potentsiaal ja kujundada selle intensiivsus. Oli vaja eau-de-vie’ d täiustada vaatides laagerduse kaudu, ilma et neid ülekoormaks, et rõhutada nende hapukaid noote ja tonaalsust.” Tercet’i konjak lasti esialgu piiratud koguses välja USA-s, suuremad kogused järgnesid hiljem.
Tercet’i konjaki pakendil on kujutatud kolme meistri näod ja allkirjad, sümboliseerides nende erinevate oskuste ühtsust. See on villitud kangusega 42%.
Värvus: selge, puhas, pronksjas.
Aroom: värsked troopilised puuviljad, kuivatatud kollased puuviljad, kaneel, muskaatpähkel, ingver, lakritsi vihjed.
Maitse: värsked luuviljad (nt aprikoos, ploom), vürtsid, ümar ja siidine tekstuur katab maitsemeeled, millele lisanduvad vürtside ja värskete mahlaste puuviljade noodid. Õrn, mahe ja pikk järelmaitse.