Lisainfo
1898. aastal avas Francesco Nicosia väikese veinipoe Sitsiilia idarannikul Etna vulkaani idanõlval asuvas Trecastagni linnakeses. Tänapäevaks on saanud väikesest veinipoest kaasaegne ja moodne veinimaja, mida juhatab Nicosia perekonna neljanda põlvkonna esindaja Carmelo Nicosia koos kahe poja Francesco ja Grazianoga.
Välimuselt peene mullijoaga, madala intensiivsusega kahvatu roosa.
Aroom on keskmise intensiivsusega, värskelt marjane ja veidi floraalne. Tunda värskeid punaseid marju, punaseid sõstraid värskeid kirsse ja veidi punase koorega õunu.
Maitse on kuiv, kerge, mineraalselt torkiv ja marjaselt värske. Tunda värskeid punaseid metsamarju, hibiskust, jõhvikaid, värskeid punaseid sõstraid ja õunakoort koos värskete tsitrusviljade, punase greipfruudi ja kriidise mineraalsusega. Keskmise pikkusega järelmaitses on tunda lisaks kreemjale vahususele veel veidi röstitud saia.
Baasvein kääritatakse roostevabast terasest vaatides 18 oC kraadi juures, teine fermentatsioon ja autolüüs traditsionaalsel meetodil pudelis kestab 20 kuud.
Tarbimissoovitus
Punasest kalast ja koorikloomadest valmistatud eelroad ja suupisted. Sobib tähtpäevadele kingituseks ja seltskonnaveiniks.
Toote koduleht
http://www.cantinenicosia.it