Additional information
1898. aastal avas Francesco Nicosia väikese veinipoe Sitsiilia idarannikul Etna vulkaani idanõlval asuvas Trecastagni linnakeses. Tänapäevaks on saanud väikesest veinipoest kaasaegne ja moodne veinimaja, mida juhatab Nicosia perekonna neljanda põlvkonna esindaja Carmelo Nicosia koos kahe poja Francesco ja Grazianoga.
Välimuselt peene mullijoaga, madala intensiivsusega rohekaskollane.
Aroom on keskmise intensiivsusega, veidi floraalne ja tsitruseliselt elav. Tunda värskeid tsitrusvilju, laimi, rohelisi õunu ja tolmust mineraalsust.
Maitse on kuiv, kerge ja värske ning mineraalselt tsitruseline. Tunda sidrunit, rohelist õuna, rabarberit, ja värskeid heledaid luuvilju koos torkiva mineraalsusega. Keskmise pikkusega järelmaitses on kreemjas vahusus koos värskete õuntega.
Baasvein kääritatakse roostevabast terasest vaatides 18 oC kraadi juures, teine fermentatsioon ja autolüüs traditsionaalsel meetodil pudelis kestab 20 kuud.
Tips for use
Valgest kalast ja karploomadest valmistatud eelroad ja suupisted, ceviche, samuti tähtpäevadele kingituseks ja seltskonnaveiniks.
Homepage
http://www.cantinenicosia.it