Lisainfo
1898. aastal avas Francesco Nicosia väikese veinipoe Sitsiilia idarannikul Etna vulkaani idanõlval asuvas Trecastagni linnakeses. Tänapäevaks on saanud väikesest veinipoest kaasaegne ja moodne veinimaja, mida juhatab Nicosia perekonna neljanda põlvkonna esindaja Carmelo Nicosia koos kahe poja Francesco ja Grazianoga.
Värvilt keskmise intensiivsusega rubiinpunane.
Aroom on keskmisest kõrgema intensiivsusega ja marjaselt elav. Tunda küpseid punaseid marju, kirsse, üleküpsenud punaseid sõstraid, maasikaid ja küpseid punaseid luuvilju. Aroomilõppu täiendab veidi mineraalselt ürdine küpsete kadakamarjade noot.
Maitse on kuiv, keskmise täidlusega, veidi mineraalselt torkiv ja marjaselt elav. Maitses tunda küpseid punaseid kirsse, maasikaid, põldmarju ja üleküpsenud punaseid sõstraid, kuhu lisandub kuivatatud loorberi koos kadakamarjadega. Järelmaitse keskmise pikkusega ja marjaselt elav.
Viinamarjad on kasvatatud mahepõllunduse põhimõtteid järgides ja korjatud liivase settepinnasega 200m kõrgusel paiknevatelt põldudelt. Vein on kääritatud roostevabast terasest vaatides ja küpseb 2 – 3 kuud pudelis, tammevaadis veini ei arendata.
Tarbimissoovitus
Lihapõhised suupisted, vokitud juurviljad, küpsetatud liharoad, tomatikastmed, pitsa ja lihapõhised pastaroad.
Toote koduleht
http://www.cantinenicosia.it