Keskmisest täidlasem, küps ja arenenud marjase iseloomuga kuiv punavein
Lisainfo
Marjakasvataja juba 1826 aastast, kui Jadot perekonnale kuulus Beaune 1er Cru klassiga “Clos des Ursules” veiniaed. 1859 a. rajas Louis Henry Denis Jadot veinikeldri, hakkas veini tegema ja paralleelselt tegutsema ka veinikaupmehena.
Tänapäeval on Maison Louis Jadot üks olulisemaid Burgundia veinikaupmehi, kes omab 270ha veiniaedu erinevates Burgundia veinipiirkondades. Ka oma veinivaadid teeb Louis Jadot ise - neile kuulub Cadus vaaditehas Burgundias ning innovatiivse ja laiahaardelise veinimajana omab istandust ka Ameerika Ühendriikides Oregoni osariigis.
Värvilt sügav rubiinpunane.
Aroom on kompleksne, veidi mineraalne ja marjaselt tihe.. Tunda on küpsenud tumedaid kirsse, maasikaid, küpseid põldmarju, alusmetsa ja koos röstitud pähklite, nelgi ja musta terapipraga Aroomilõppu lisandub animaalsust, viirukisuitsu ja vürtsikat piprasust.
Maitse on täidlane marjaselt tihe, jõuline ja samas siidiselt elegantne. Tunda kuivatatud punaseid marju ja tumedaid luuvilju, kuivatatud musti ploome ja tasakaalukat vürtsikat tanniinsust. Järelmaitse on pikk, elav ja elegantselt marjane, suitsuselt vürtsika alatooniga.
Viinamarjad pärinevad Gevrey-Chambertini rauarikkalt lubjakivise pinnasega 9,5 ha suurusest Mazis-Chambertini Grand Cru veiniaiast, vein kääritatakse suurtes lahtistes tammevaatides 3-4 nädalat ja areneb 18 kuud 228L prantsuse tammevaatides, millest 1/3 on uued. Vein sobib veganitele.
Tarbimissoovitus
Loomaliha, ulukid, metslinnd, küpsed juustud
Toote koduleht
http://www.louisjadot.com