Additional information
Beyerite perekond on kasvatanud Eguisheimi küla ümbruses viinamarju alates 1580. aastast. Veini hakkas tegema Emile Beyer 1867. aastal ning edasi arendas veinimaja tema poeg Léon, kes andis teatepulga 1959. aastal edasi oma pojale Léon juuniorile. Tänapäeval juhivad veinimaja Léon jun. poeg Marc Beyer ja pojapoeg Yann Beyer. Isiklikke veiniaedu 20ha, millest enamik asuvad Grand Cru staatuses külade Eichberg ja Pfersigberg nõlvadel.
Üks Alsace kuiva veinistiili esindajatest koos Hugeli ja Trimbachi veinimajadega.
Värvilt roheka helgiga kahvatukollane
Aroom puuviljane ja veidi floraalne. Tunda valgeid lilli, õunapuuõisi, värskeid tsitrusvilju, kollaseid küpseid õunu, heledaid luuvilju, aprikoose ja nektariine koos kriidiselt mineraalse noodiga.
Maitse on kuiv, keskmisest täidlasem, värske ja mahlaselt puuviljane. Tunda värskeid tsitruseid, kollaseid küpseid õunu, valgeid sõstraid ja heledaid luuvilju. Järelmaitse pikk, elegantne ja mineraalselt tsitruseline.
Viinamarjad on korjatud Pfersigberg Grand Cru veiniaiast, 20+ aasta vanustelt viinapuudelt. Vein kääritatakse roostevabast terasest vaatides 18 oC kraadi juures ning ei arene tammevaadis.
Tips for use
Grillitud kala- ja karploomad, kalast, koorikloomadest ja linnulihast valmistatud suupisted ja eelroad. Klassikaline Alsace köök – küpsetatud kodulinnud hapukapsaga.
Homepage
http://www.leonbeyer.fr