Lisainfo
Beyerite perekond on kasvatanud Eguisheimi küla ümbruses viinamarju alates 1580. aastast. Veini hakkas tegema Emile Beyer 1867. aastal ning edasi arendas veinimaja tema poeg Léon, kes andis teatepulga 1959. aastal edasi oma pojale Léon juuniorile. Tänapäeval juhivad veinimaja Léon jun. poeg Marc Beyer ja pojapoeg Yann Beyer. Isiklikke veiniaedu 20ha, millest enamik asuvad Grand Cru staatuses külade Eichberg ja Pfersigberg nõlvadel. Üks Alsace kuiva veinistiili esindajatest koos Hugeli ja Trimbachi veinimajadega. Värvilt keskmise intensiivsusega sügav granaatpunane. Aroomis marjaselt aromaatne, tunda üleküpsenud punaseid metsamarju, tumedaid kirsse ja ploome koos kerge viirukisuitsu noodiga, aroomilõppu lisandub veidi mõrkjat vürtsikust koos märja alusmetsaga Maitse on kergemapoolne ja marjaselt elav. Tunda küpseid punaseid metsamarju, pohli, jõhvikaid ja küpseid kirsse. Järelmaitse marjaselt värske, mida täiendavad vaoshoitud marjatanniinid. Viinamarjad korjatakse Eichberg Grand Cru aia kõrval asuvatelt lubjakiviselt nõlvalt, vein kääritatakse roostevabast terasest vaatides, areneb 8 kuud suurtes tammevaatides ja küpseb 72 kuud pudelis. Léon Beyer lisab Comtes d´Eugisheim nimetuse oma sordiveinidele ainult parimate veiniaastatel valitud marjadest tehtud veinidele.
Tarbimissoovitus
Grillitud juurviljatoidud, lihahautised ja pajaroad, grillitud linnuliha, rostbiif, grillitud tuunikala, kerged punased marjakastmed, röstitud-grillitud juurviljad, igapäevane Vahemere köök
Toote koduleht
http://www.leonbeyer.fr