Lisainfo
Beyerite perekond on kasvatanud Eguisheimi küla ümbruses viinamarju alates 1580. aastast. Veini hakkas tegema Emile Beyer 1867. aastal ning edasi arendas veinimaja tema poeg Léon, kes andis teatepulga 1959. aastal edasi oma pojale Léon juuniorile. Tänapäeval juhivad veinimaja Léon jun. poeg Marc Beyer ja pojapoeg Yann Beyer. Isiklikke veiniaedu 20ha, millest enamik asuvad Grand Cru staatuses külade Eichberg ja Pfersigberg nõlvadel.
Üks Alsace kuiva veinistiili esindajatest koos Hugeli ja Trimbachi veinimajadega.
Värvilt keskmise intensiivsusega kuldkollane.
Aroom on puuviljane, veidi vahane ja ürdiselt puuviljane. Tunda meevaha, apteegiürte, küpseid tsitrusvilju, ingverit, kollaseid õunu ja heledaid luuvilju koos tsitruskoore eeterlike õlide ja tilliseemnetega.
Maitse kuiv ja keskmisest täidlasem. Tunda kuivatatud heledaid luuvilju, kollaseid puuvilju, pomelot ja mõrkjaid tsitrusvilju. Lisaks vihjeid kuvatatud ürtidele. Järelmaitse pikk ja puuviljaselt tihe, kuhu lisandub veidi vürtsköömneid ja apelsinikoort.
Viinamarjad on kasvanud savi-lubjasel pinnasel, vein kääritatakse roostevabast terasest vaatides ning ei arene tammevaadis.
Tarbimissoovitus
Grillitud kalaroad ja ahjus küpsetatud linnu- ja sealihatoidud, seenerisotto, vasikašnitsel, klassikalised saksapärased vorstikesed hapukapsaga, linnumaksast valmistatud toidud.
Toote koduleht
http://www.leonbeyer.fr