Lisainfo
Minervois piirkonna Pépieux marjakasvatajate kooperatiivi Les Celliers Jean D'Alibert, esimese „lendava veinimeistri“ Hugh Rymani, veinikriitiku & ajakirjaniku Robert Joseph´i ja disaineri Kevin Shaw edukas koostööprojekt.
Peene tiheda mullijoaga, värvilt keskmise intensiivsusega lõheroosa
Aroom marjane ja elav, tunda värskeid vaarikaid-maasikaid ja veidi mõrkjaid punaseid metsamarju (pohl, jõhvikas) koos kibuvitsamarjadega. Aroomilõppu lisandub granadilli ja viigimarju ning torkivat mineraalsust koos punase õuna koore ja pihlakamarjadega.
Maitse on kuiv, kerge ja marjaselt elav. Tunda värskeid kirsse, vaarikaid ja maasikaid, veidi mõrkjaid küpseid pihlakaid ja mõrkjaid punaseid tsitrusvilju. Järelmaitse ühtlane, keskmise pikkusega ja marjaselt mahlane, kus lisaks tunda veidi verigreipi.
Marjad pärinevad Carcassonne linnakese ümbrusest ja on kasvatatud järgides loodust säästva põllumajanduse põhimõtteid (suistainable farming). Baasvein kääritatakse roostevabast terasest vaatides, kuhu lisatakse soovitud värvitooni saavutamiseks 20% ulatuses Grenache Noir marjasordist valmistatud punast veini. Teine fermentatsioon ja autolüüs pudelis pärmisettel kestab 6 kuud, seejärel vein filtreeritakse.
Tarbimissoovitus
Grillitud koorikloomad ja kalast valmistatud eelroad, sushi, küpsetatud linnulihatoidud, pehmed juustud.
Toote koduleht
http://www.legrandnoir.com