Lisainfo
Le Grand Noir on Minervois piirkonna Pépieux marjakasvatajate kooperatiivi Les Celliers Jean D'Alibert, esimese „lendava veinimeistri“ Hugh Rymani, veinikriitiku & ajakirjaniku Robert Joseph´i ja disaineri Kevin Shaw edukas koostööprojekt.
Välimuselt peene mullijoaga, keskmise intensiivsusega kahvatukollane.
Aroom on keskmise intensiivsusega, värskelt puuviljane ja veidi floraalne, tunda heledaid luuvilju, värskeid tsitrusvilju ja valgeid lilli. Aroomilõppu lisandub veidi röstitud saia noote.
Maitse on kuiv, kerge ja puuviljaselt elav. Tunda küpseid heledaid luuvilju, kollaseid ploome ja valgeid sõstraid koos värskete tsitrusviljade ning veidi kriidiselt torkiva mineraalsusega. Keskmise pikkusega puuviljases järelmaitses on tunda lisaks kreemjale vahususele veel veidi röstitud võisaia.
Marjad korjatakse savi-lubjakivistelt põldudelt 20 a vanustelt viinapuudelt Limoux piirkonnas. Baasvein kääritatakse marjasortidena eraldi temperatuuri kontrollides roostevabast terasest vaatides 16 Co kraadi juures, segatakse kokku ja teine fermentatsioon ja autolüüs traditsionaalsel meetodil pudelis kestab 12 - 15 kuud.
Tarbimissoovitus
Aperitiiviks, mereandidest ja kalast valmistatud eelroad, koorikloomad, linnulihast suupisted ja küpsetatud valged kalaroad. Samuti tähtpäevadele kingituseks ja seltskonnaveiniks
Toote koduleht
http://www.legrandnoir.com