Lisainfo
Tänapäeval üks Austraalia tuntuim ja suurim veinitootja on ühtlasi ka veinitööstuse pioneer Austraalias. Veinimaja ajalugu algab 1853. aastal, kui 23 aastane Thomas Hardy ostis Adelaide linna lähedal Torrensi jõe kaldal Bankside nimelise maavalduse ja asutas Hardys Wines veinimaja. Rahvusvaheline tuntus saabus 19. sajandi lõpus, kui Hardyse veinid võtsid kuldmedalid mitmetes kategooriates Prantsuse veininäitusel 1882. ja 1889. aastatel. 1887. aastal liitusid veiniäriga Thomase pojad ja veinimaja võttis kasutusele Thomas Hardy & Sons nime. Hardys oli esimene Austraalia veinitootja, kes eksportis oma veine 1857. aastal Suurbritanniasse, mis oli sel ajal kõige olulisem veiniturg maailmas.
Vein on värvilt intensiivne purpurpunane.
Aroomis on küpselt marjane ja struktuurselt ühtlane. Tunda mustsõstraid, mustikaid, põldmarjamoosi, üleküpsenud luuviljalisi ja magusaid pagarivürtse.
Maitse on marjaselt elav. Tunda üleküpsenud musti metsamarju, mustsõstraid, küpseid tumedaid luuvilju, veidi musta terapipart ja kakaod. Järelmaitse marjaselt ümar.
Marjad on korjatud peamiselt Riverlandi aladelt. Vein on kääritatud roostevabast terasvaatides ja laagerdatud lühiajaliselt suurtes tammevaatides.
Tarbimissoovitus
Sealihast BBQ toidud, ribid, kergelt grillitud veise ja lambalihast toidud.
Toote koduleht
http://www.hardyswines.com