Lisainfo
Tänapäeval üks Austraalia tuntuim ja suurim veinitootja on ühtlasi ka veinitööstuse pioneer Austraalias. Veinimaja ajalugu algab 1853. aastal, kui 23 aastane Thomas Hardy ostis Adelaide linna lähedal Torrensi jõe kaldal Bankside nimelise maavalduse ja asutas Hardys Wines veinimaja. Rahvusvaheline tuntus saabus 19. sajandi lõpus, kui Hardyse veinid võtsid kuldmedalid mitmetes kategooriates Prantsuse veininäitusel 1882. ja 1889. aastatel. 1887. aastal liitusid veiniäriga Thomase pojad ja veinimaja võttis kasutusele Thomas Hardy & Sons nime. Hardys oli esimene Austraalia veinitootja, kes eksportis oma veine 1857. aastal Suurbritanniasse, mis oli sel ajal kõige olulisem veiniturg maailmas.
Vein on värvilt keskmise intensiivsusega õlgkollane.
Aroom värske ja puuviljaselt elav. Tunda valgeid lilli, kollaseid troopilisi puuvilju, melonit, üleküpsenud kollaseid õunu, ananassi ja küpseid kollaseid ploome. Aroomilõppu täiendavad mõrkjad tsitrusviljad.
Maitse on puuviljaselt ümar ja kollaste küpsete puuviljade iseloomuga. Tunda ananassi, ahjuõunu, melonit ja kollaseid küpseid luuvilju, kuhu lisandub magusaid pagarivürtse.
Vein on kääritatud roostevabast terasest vaatides, malolaktiliselt fermenteeritud ja areneb lühiajaliselt suurtes tammevaatides.
Tarbimissoovitus
Röstitud ja grillitud kala, lihtsamad pastaroad.
Toote koduleht
http://www.hardyswines.com