Lisainfo
Veinimaja ajalugu algab 1835. aastal, kui Charles Audibert ja Philippe Delas ostsid üles Maison Junique nimelise veinikaupmehe äri Tournon-sur-Rhône linnas ja hakkasid Rhône veini müüma „Audibert et Delas“ nime all. 1924. aastal võtsid Philippe pojad Henri and Florentin äri üle, nimetasid ettevõtte ümber Delas Fréres ja ostisid esimesed veiniaiad Chateauneuf du Pape ja Hermitage aladel ning hakkasid veini müügi kõrvalt ise veini tegema. 1977. aastal ühineti nimeka Champagne Deutz šampanjamajaga. Tänapäeval omab isiklikke veiniaedu lisaks Hermitage ja Chateauneuf du Pape aladele veel Cote Rotie, Gigondas, Saint-Joseph, Crozes-Hermitage, Cornas ja Coindreu kasvualadel ning on tuntud oma üheaiaveinide poolest.
Värvilt sügav violetse alatooniga tumepunane,
Aroomis tunda küpseid tumedaid marju, balsamicot ja musta terapipart, aroomilõppu lisandub vürtsikaid marjatanniine koos üleküpsenud mustsõstarde ja põldmarjadega.
Maitse keskmise täidlusega nõtkelt marjane ja elegantselt struktuurse vürtsikusega, Tunda üleküpsenud musti marju, tumedaid ploome, põldmarju ja purustatud terapipart koos maguste vürtside ja lagritsaga Järelmaitse pikk ja hästi harmooniline, kuhu lisandub kuivatatud musti oliive ja särtsakat marjast vürtsikust.
Viinamarjad korjatakse käsitsi ja pärinevad graniidisse kivise pinnasega Chateauneuf du Pape küla ümbrusest, viinapuude saagikus 33 hl/ha, veini tehakse vaid 15 000pdl. aastas. Vein kääritatakse koos kestadega betoonvaadis ja vein laagerdub 14 kuud 1-3 aasta vanustes prantsuse tamme vaatides.
Tarbimissoovitus
Loomalihast valmistatud road, grillitud metslinnud, ulukid ja küpsed juustud.
Toote koduleht
http://www.delas.com