Lisainfo
Väike, Saint-Emilioni linnast läänes paiknev, 8,2ha suurune veinivaldus on rajatud 1927. aastal puukooliomaniku Léon Galhaud poolt. 1991. aastast peavad veinimõisa Léon Galhaud lapselaps Jean-Claude Philippe koos oma abikaasa ja kolme lapsega.
Värvilt sügav rubiinpunane.
Aroom on keskmise intensiivsusega, arenev ja küpselt marjane, tunda küpseid tumedaid marju, tumedaid luuvilju, mustsõstraid, magusaid vürtse ja kakaod. Aroomilõppu lisandub seedrisuitsu ja puidust vürtsikust.
Maitse on kuiv, keskmisest täidlasem ja marjaselt küps.Tunda on pehmeid tamme ja marjatanniine koos küpste tumedate marjadega, mõrušokolaadi, musta terapipart ja kuivatatud tumedaid luuvilju. Järelmaitse on pikk, tanniinselt-vürtsikas ja marjane.
Viinamarjad on korjatud keskmiselt 50. aasta vanustelt viinapuudelt, vein kääritatakse suurtes betoonvaatides ja areneb 12 kuud väikestes, nii uutes, kui 1 aasta vanustes prantsuse tamme vaatides. Kogutoodang aastas ca 16 000pdl.
Tarbimissoovitus
Röstitud ja grillitud liha- ja metslinnulihast toidud, ahjus küpsetatud lambaliha ja lihapõhised hautised, küpsed juustud.
Toote koduleht
https://www.clos-saint-emilion.com/