Lisainfo
Alles 1989. aastal rajatud väike „mikromõis“ või „garaažitootja“, kui veinikaupmees Jean-Luc Thunevin ja tema abikaasa Murielle Andraud, kes on ka 2008. aastast täiskohaga veinimeister, ostsid 0,5ha suuruse veiniaia kuulsa Château Pavie Macquin mõisa naabruses. Aastate jooksul on pere ostnud põlde lisaks ja tänapäeval on valdus kasvanud 10ha suuruseks, kus peamiseks marjasordiks on Merlot. 2 hektaril kasvatatakse ka heleda kestaga Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris ja Sémillon marju. 2012. aastal tunnustati veinivaldust 1er Grand Cru Classé B staatusega
Saint-Èmilioni mõisate nimekirjas. Mõisa 2. vein - Virginie de Valandraud.
Värvilt keskmise intensiivsusega sügav rubiinpunane.
Aroom on keskmisest intensiivsem elegantselt marjane. Tunda on küpseid tumedaid metsamarju, tumedaid luuvilju, mustsõstraid, nahka, magusaid vürtse, rosmariini ja kaneeli.
Aroomilõppu lisandub seedrisuitsu ja nahka.
Maitse on kuiv, täidlane ja struktuurselt marjane. Tunda on üleküpsenud musti metsamarju, kuivataud musti ploome, lagritsat, mustsõstraid, kuivatatud kadakamarju, röstitud kohviube ning mõrušokolaadi. Järelmaitse on pikk, elegantne ja kuivatatult marjane-täidlane.
Viinamarjad korjatakse käsitsi, vein kääritatakse roostevabast terasest vaatides ja areneb 22 kuud uutes väikestes prantsuse tamme vaatides.
Tarbimissoovitus
Röstitud ja grillitud veiseliha, lambaliha, väikeulukid, küpsed juustud.
Toote koduleht
http://www.valandraud.fr