Keskmisest täidlasem, marjaselt vürtsika iseloomuga kuiv punavein.
Lisainfo
1761. aastal rajatud istandus kandis algset nime „Trop Ennuie“ - tõlkes „väga tüütu“ tänu oma vaesele savikruusasele pinnasele, mis nõudis palju tööd. 18.saj. kuulus Giraud veinikaupmehe perele ja veine müüdi Pomerol Giraud Cru de Trotanoy nime all, olles sel ajal üks hinnatumaid Pomeroli piirkonna veine. Peale II Maailmasõda müüsid Giraud pärijad mõisa Pecresse perele. Jean-Pierre Moueix / JP Moueix - kellel kuuluvad veel Dominus Estate ja Napanook Californias ning Château Petrus, Château Lagrange, Château Bélair-Monange ning mitmed teised valdused Bordeaux piirkonnas – ostis valduse 1953. aastal. Tänapäeval 7,2 ha suurusel valdusel kasvavad ühed vanimad Pomeroli piirkonna viinapuud, sest Trotanoy istandus oli üks vähestest, mida 1956. aastal käre külm ei kahjustanud. Merlot kasvab 90% ulatuses veiniaiast, ülejäänud Cabernet Franc. Mõisa 2. vein – L’Esperance de Trotanoy.
Välimuselt keskmise intensiivsusega sügav rubiinpunane.
Aroom on keskmisest intensiivsem ja struktuurselt marjane. Tunda on küpseid musti metsamarju, kuivatatud tumedaid luuvilju, musti oliive, mustsõstraid, magusaid pagarivürtse koos nelgi, musta terapipra ja seedripuiduga.
Maitse on kuiv, täidlane ja marjaselt-vürtsiselt tihe. Tunda on üleküpsenud musti marju, arooniaid, mustsõstraid ja struktuurseid tanniine koos kuivatatud tumedate luuviljadega. Järelmaitse on pikk, marjaselt tihe ja heas tasakaalus.
Viinamarjad korjatakse käsitsi. Osa veinist kääritatakse väikestes betoonvaatides. Vein areneb 16 – 18 kuud väikestes prantsuse tamme vaatides, 50% vaatidest on uued.
Tarbimissoovitus
Röstitud ja grillitud loomaliharoad, lambaliha, kerged ulukid, küpsed juustud.