Keskmisest täidlasem, marjaselt vürtsika iseloomuga kuiv punavein
Lisainfo
Ajalugu ulatub tagasi 1751. aastasse kui Inglise kaupmees, Sir John Collingwood, ostis "Lassalle´i" valduse. Kirwan veinimõis on rajatud 1760. aastal kui iiri päritolu kaupmees Mark Kirwan abiellus Collingwood tütrega, omandades seeläbi maavalduse. Kirwani perekond müüs mõisa 1827. aastal Goudard perele. Kui Camille Goudard 1882. aastal suri, annetas ta mõisa Bordeaux linnale ja samal aastal sõlmis linn lepingu veinikaupmees Schröder & Schyler´iga. 1904. aastal ostsid mõisa Guestier veinikaupmehed ning 1926. aastal ostis mõisa neilt Armand Schyler kes oli sel ajal Schröder & Schyler´i üks omanikest.
Värvilt sügav rubiinpunane. Aroom on elegantne, täidlaselt kompleksne ja küpselt marjane. Tunda on küpseid tumedaid metsamarju, tumedaid luuvilju, mustsõstraid, nahka, magusaid vürtse ja kaneeli. Aroomilõppu lisandub seedrisuitsu ja nahka.
Maitse on marjaselt täidlane ja küps. Tunda on pehmeid tamme- ja marjatanniine koos üleküpsenud tumedate marjadega, mõruśokolaadi, magusaid vürtse ja kuivatatud musti luuvilju. Järelmaitse on pikk ja sametiselt marjane struktuurse tanniinse karakteriga;
Viinamarjad korjatakse käsitsi. Matseratsioon kestab 3-4 nädalat. Vein kääritatakse roostevabast terasvaatides ja laagerdub 18 kuud prantsuse tammevaatides.
Veinikeldris säilitamiseks 15-20 aastat arvestades marjade korjeaastat
Tarbimissoovitus
Röstitud ja grillitud punased liharoad, lambaliha, kerged ulukid, küpsed juustud
Toote koduleht
http://www.chateau-kirwan.com