Keskmise täidlusega ja marjaselt vürtsika karakteriga kuiv punavein.
Lisainfo
Veinivaldus on rajatud 1725. aastal rüütel Joseph Gruaud poolt ja kandis sel ajal nime Fond-Bedeau ja seda haldasid hiljem rüütli pärijatest vennad, tehes 116ha suuruses valduses kahte erinevat veini: Abbe Gruaud´i ja Chevalier de Gruaud`i. 1778. aastal läks valdus ühe venna väimehe, Joseph Sebastian de La Rose kätte, kes lisas veinile oma nime: Gruaud Larose. 1812. a. oli pere sunnitud võlgade katteks valduse müüma ja selle ostsid üles Baron Jean Auguste Sarget ja David Verdonnet. 1867. aastast tehti mõisas jälle kahte veini: Gruaud Larose-Sarget ja Verdonneti pärijad tegid veini Gruaud Larose-Bethmann nimega. 1917.a. ostis veinikaupmees Cordier ära parunile kuuluva osa ja 1935. a. osteti Larose-Bethmanni osa ning valdus ühendati Gruaud Larose´ks. 1997. aastal müüs Cordier mõisa edasi Merlaut veinikaupmehe perele, kellele kuuluvad veel ka Château Chasse-Spleen, Château Haut Bages Liberal, Château Ferriere ja Château Citran. Mõisa 2. vein - Sarget De Gruaud Larose.
Välimuselt keskmise intensiivsusega rubiinpunane.
Aroom on keskmise intensiivsusega ja marjaselt vürtsikas. Tunda küpseid musti marju, tumedaid luuvilju, sigarikarpi, musta terapipart, nelki ja nahka koos pagarivürtsidega
Maitse on kuiv, keskmise täidlusega ja marjaselt elegantne. Tunda üleküpsenud tumedaid marju, mustsõstraid, magusaid pagarivürtse, kaneeli ja kakaoube koos küpsete tumedate kirssidega. Järelmaitse pikk ja heas tasakaalus.
Vein kääritatakse roostevabast terasest vaadis ja areneb 21 kuud väikestes prantsuse tamme vaatides, millest 60% on uued.
Tarbimissoovitus
Grillitud veiseliharoad, metslinnuliha ja ahjus küpsetatud lambaliha, küpsed juustud.
Toote koduleht
http://www.gruaud-larose.com