Lisainfo
Château Durfort-Vivens ajalugu algab 15. sajandil, mil see oli Durfort de Durase rüütlitele kuulunud jahimaja. Abielu kaudu liikus valdus markii de Montalemberti kätte. Thomas Jefferson,
Ameerika suursaadik Prantsusmaal ja hilisem president kiitis 1787. aastal oma reisimärkmetes Château Durforti, asetades selle Château Lafite’i, Latouri ja Margaux’ järel neljandale kohale. 1824. aastal päris valduse markii de Montalemberti nõbu, vikont de Vivens, kes lisas valdusele oma nime. 19. sajandil vahetas valdus mitu korda omanikke, kuni selle ostis Bordeaux veinikaupmeestest Delori perekond, kes müüsid selle edasi investeerimisettevõttele, mille üks osanik oli veinikaupmeestest Lurton perekond. 1961. aastal sai mõisa ainuomanikuks François Lurton ning 1993. aastal andis ta mõisa juhtimise üle oma pojale Gonzague Lurtonile. 62ha suurune mõis on 2016. aastast pärjatud mahe- ja biodünaamilise „Demeter“ põllumajanduse sertifikaatidega. Mõisa 2. vein – Le Relais de Durfort Vivens.
Värvilt sügav rubiinpunane.
Aroom on elegantne, täidlaselt kompleksne ja küpselt marjane, tunda on küpseid tumedaid metsamarju, tumedaid luuvilju, mustsõstraid, nahka, magusaid vürtse ja kaneeli. Aroomilõppu lisandub seedrisuitsu ja nahka.
Maitse on kuiv, keskmise täidlusega marjaselt ümar. Tunda üleküpsenud musti metsamarju, kuivatatud tumedaid luuvilju koos kakao ja magusate pagarivürtsidega. Järelmaitse on pikk marjase iseloomu ja sametiste tanniinidega.
Viinamarjad korjatakse käsitsi, vein kääritatakse suurtes betoon- ja tammevaatides ning areneb 18 kuud prantsuse tamme vaatides, 40% vaatidest on uued.
Tarbimissoovitus
Röstitud ja grillitud veise- ja lambaliha toitudega, küpsed juustud.
Toote koduleht
http://www.gc-lurton-estates.com