Lisainfo
Veinimõisa ajalugu ulatub 17. sajandisse, kui krahv de Malets-Roqueforts ostis suure kinnist, koos pidalitõbise kolooniaga, jagas selle osadeks ja rentis välja kohalikele põllumeestele. Suure valduse veiniaed tõusis huviorbiiti siis, kui Boitard de la Poterie perekond selle ära ostis ja hakkas seal tehtavat veini nimetama La Gaffeliere-Boitard, samal ajal kui krahvile jäävast valdusest sai Château La Gaffelière, mis kuulub siiani Malets-Roqueforts järglastele.
La Gaffeliere-Boitard´i valdusel vahetus 19-20. sajandil mitu peremeest ja peale viimase omaniku Pierre Meyrat surma 1969. aastal, ostis 19,5ha suuruse mõisa 1971. aastal Baden-Württembergi krahv Joseph-Hubert von Neipperg. Neippergid on mahepõllunduse sertifikaati omava valduse omanikud siiani. Nõustajaks Stéphane Derenoncourt. Mõisa 2. vein – Côte Mignon La Gaffelière.
Värvilt keskmise intensiivsusega sügav rubiinpunane.
Aroom on keskmisest intensiivsem ja elegantselt marjane. Tunda on küpseid tumedaid metsamarju, tumedaid luuvilju, mustsõstraid, nahka, pagarivürtse, rosmariini ja seedripuitu.
Maitse on kuiv, täidlane ja struktuurselt marjane. Tunda on üleküpsenud musti metsamarju, kuivataud musti ploome, lagritsat, mustsõstraid, kuivatatud kadakamarju, röstitud kohviube ning magusaid pagarivürtse. Järelmaitse on pikk, elegantne ja kuivatatult marjane-täidlane.
Viinamarjad korjatakse käsitsi, vein kääritatakse suurtes tammevaatidest ja areneb 17 kuud väikestes prantsuse tamme vaatides, 55% vaatidest on uued.
Tarbimissoovitus
Röstitud ja grillitud veiseliha, lambaliha, väikeulukid, küpsed juustud.
Toote koduleht
http://www.neipperg.com