Additional information
Veinimõisa ajalugu ulatub keskaega kui viinamarju kasvatasid valduses Saint Martin Abbey kloostri mungad. 1787 aastal sai valduse omanikuks kindral Jacques de Carle ja nimetas mõisa Beau-Séjour. 1898 aastal kui omanikuks oli Pierre-Paulin Ducarpe, jagas ta valduse oma laste vahel kaheks: tütrele jäi Château Beauséjour (Château Beauséjour-Duffau-Lagarrosse) ja pojale Château Beau-Séjour. 1924 osts mõisa Dr.Jean Fagouet ja nimetas valduse Beauséjour-Dr-Fagouet ning lõpuks, 1969 aastal sai omanikuks Michel Bécot, kes nimetas mõisa Château Beau-Séjour Bécot ning kellel kuulub mõis siiani. 1996 aastal hakkas mõisa veinitegemist konsulteerima Michel Rolland. Veiniaedu kokku 19 ha. Värvilt sügav, tumepunane. Aroom on elegantne, täidlaselt kompleksne ja küpselt marjane, tunda on küpseid tumedaid metsamarju, tumedaid luuvilju, mustsõstraid, nahka, magusaid vürtse ja kaneeli. Aroomilõppu lisandub seedrisuitsu ja nahka. Maitse on täidlane ja struktuurselt marjane. Tunda on üleküpsenud musti metsamarju, kuivataud musti ploome, mustsõstraid, viigimarjamoosi ning mõrušokolaadi. Järelmaitse on pikk ja kuivatatult marjane-täidlane. Viinamarjad korjatakse käsitsi, vein kääritatakse roostevabast terasest ja betoonist vaatides ja areneb 12-14 kuud prantsuse tammevaatides, 50% uued tammevaadid.
Homepage
http://www.ugcb.net/en/chateau-beau-sejour-becot