Unikaalsel Islay saarel väikeste partiide kaupa toodetud Botanist Gini valmistamiseks kasutatakse 31 maitsetaime.
Lisainfo
Botanisti 31 maitsetaime seas on üheksa klassikalist džinni koostisosa (kadakamarjad, koriander, jne) ja 22 kohalikku Islay saarelt käsitsi korjatud taime (piparmünt, leedripuu õied, kanarbiku õied, viirpuu õied, tüümian jne). Need kõik on korjatud tuulistelt mäenõlvadelt, rabadest, turbaväljadelt ja Atlandi ookeani kaldalt. See eksootiline taimede kokteil destilleeritakse väga aeglaselt (17 tundi) padadestillaatoris, mida meister kutsub hellitavalt Inetuks Bettyks. Meistril läks kaua aega, et temaga aeglane tants selgeks õppida, kuid see tasus ära, sest saadud džinn on silmapaistvalt eriline, lilleline ning võimsa järelmaitsega – Islay saare hingetõmme igas klaasis.
Aroomis on tunda mahe ja deilkaatne mentool, kadakamarjad, koriander, sidruni- ja apelsinikoored. Maitse on rikkalik ja mahe.