Additional information
Vana ja auväärse Ricasoli perekonna sugupuu ulatub Karl Suure aegadesse. Castello di Brolio mõis kuulub perekonnale 1141. aastast. Castello di Brolio on 1200ha suurune maaomand, sellest 240ha viinamarjaaedu Chianti Classico piirkonnas. 1872. a. töötas parun Bettino Ricasoli välja tänapäeval kasutusel oleva Chianti punaveini „retsepti“; 1993. aastast juhib veinimõisa Francesco Ricasoli – 32. Brolio parun. Barone Ricasoli on vanuselt maailma 4.-s ettevõte; 2.-ne veinimaailmas ning vanim Itaalia veinitootja. Värvilt sügav, intensiivne ja violetse alatooniga rubiinpunane. Aroom on marjaselt struktuurne, tunda kuivataud suitsuploomi, mustsõstraid koos nelgi, lagritsa, terapipra ja kondiitrivürtsidega. Maitse on kuiv, täidlaselt marjane ja tihe. Tunda musti küpseid metsamarju, kuivatatud tumedaid luuvilju, mustsõstraid ja kuvatatud kadakamarju koos terapipra ning magusate vürtsidega. Järelmaitse pikk ja marjaselt-vürtsine, maitselõppu lisandub nelki, rosmariini ja mõrušokolaadi ning kakaoube koos piprase vürtsikusega. Viinamarjad on käsitsi korjatud Vigna Casalferro, Vigna Pecchierino ja Vigna Sodacci veiniaedadest. Vein on kääritatud lahtistes roostevabast terasest vaatides ja areneb 21 kuud prantsuse tamme vaatides, millest 30% on uued ja 70% teist- ja kolmandat korda kasutusel.
Tips for use
Grillitud tugevamaitselised liharoad, röstitud lambafilee ja ulukid, küpsed juustud
Homepage
http://www.baronericasoli.com